Jovanović pred Cibonu: Zaustavljanjem tranzicije do pobede

Košarkaši Mege u nedelju od 12 časova u hali “Ranko Žeravica” na Novom Beogradu dočekuju ekipu Cibone u okviru 16. kola ABA lige.

Izabranici trenera Vlada Jovanovića žele da potvrde pobedu iz prošlog kola u Zadru i tako ostanu u borbi za plej of.

Igramo protiv jako dobrog tima koji je pretrpeo promene u odnosu na početak sezone. Dolaskom Markote, Planinića i Rejnoldsa dobili su iskustvo i kvalitet, pogotovo na pozicijama jedan i pet. To je ekipa koja poseduje napadački arsenal, odlikuje ih kvalitetna tranzicija, pokušavaju da valorizuju sav svoj talenat. Jako su brzi i uporni, što su pokazali i u prvoj utakmici u Zagrebu gde su posle naše odlične igre u prvoj četvrtini i velikog vođstva, pre svega svojim najvećim kvalitetom trčanjem, uspeli da se vrate u egal utakmicu. Naša prva i osnovna ideja je da im ne dozvolimo tranziciju i poene iz drugog napada. Moramo pre svega da budemo okrenuti sebi i da brinemo o svojoj igri u odbrani i napadu, kao da pokušamo da uspostavimo neke standarde sa povišenom energijom i intezitetom, što je veoma bitno ukoliko želimo da dođemo do pozitivnog rezultata, izjavio je trener Mege.

Posle 15 odigranih kola ABA lige, Mega Soccerbet trenutno ima skor 10-5 dok Cibona ima tri pobede i devet poraza.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Poznato da li Jokići mogu na tribine u Los Anđelesu

Košarkaši Denvera u petak ujutro po srednjoevropskom vremenu gostuju Lejkersima u trećem meču četvrtfinala plej-ofa Zapadne konferencije NBA lige....

POVEZANE OBJAVE