Rađa o Dončiću i NBA: Podseća me na Bodirogu, u moje vreme bi letela glava ako tri puta fintiraš u reketu

Legendarni hrvatski košarkaš Dino Rađa je u razgovoru u podkastu 1-ON-1 govorio o današnjoj NBA ligi i pre sve ga Luki Dončiću koji je zadiveo čitav košarkaški svet.

On je reprezentativca Slovenije uporedio sa Dejanom Bodirogom.

Podseća me mnogo na Bodirogu. Nešto je veći, ali je igrač sa velikom hrabrošću i velikim talentom. U svojim godinama pokazuje veliku zrelost i vidi se da radi na sebi. Išao je pravim koracima, od male minutaže u Real Madridu, do velike minutaže, do osvajanja trofeja pa tek onda odlazak u NBA, rekao je Rađa.

On je preko Dončića uporedio današnji NBA sa onim u kojem je on igrao u dresu Bostona.

Sin mi često pokazuje šta je Dončić uradio, i onda vidim 7-8 driblinga u reketu, tri finte, i niko ne dolazi na pomoć. U moje vreme bi ti se pojavio neki Barkli, Oukli, Lambir i otkinuli bi ti glavu. Ako ih fintiraš i odeš im ispod ruke budi siguran da bi ti glava odletela zajedno sa loptom u aut.

On smatra da je velika greška što se igračima od 19 godina dozvoljava dolazak u NBA.

Mislim da je to greška jer oni ne da nisu spremni kao igrači, već i kao ljudi. Kada im daš 50 ili 100 miliona dolara prioreiteti im se menjaju. Nemaju želju za radom, oko njih se stvore mnogi koji samo žele da im uzmu novac, završio je Rađa.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Ataman siguran: Bolji smo od Makabija

Košarkaši Panatinaikosa savladali su Makabi u okviru drugog susreta četvrtfinalne serije. Sada slede dva okršaja u Beogradu – 30....

POVEZANE OBJAVE