Specija opet pokazala zube na Olimpiku, ali je Pelegrini spasio kožu Fonseki [VIDEO]

 

Roma – Specija 4:3 (1:1)

Majoral 17′, 52′, Karsdorp 55′, Pelegrini 90+2′ – Pikoli 24′, Farijas 59′, Verde 90′

 Spektakularan meč odigrali su Roma i Specija na rimskom ,,Olimpiku”, drugi put u pet dana.    

U utorak je Specija slavila u Rimu u osmini finala Kupa, nakon produžetaka 4:2, mada je taj meč kasnije registrovan 3:0 za goste. Ovaj duel bio je još uzbudljiviji, ali je kuglca ovog puta stala na tamno crveno, Roma je slavila golom Pelegrinija u 92. minutu.   

Domaćin je rano poveo golom Borhe Majorala, koji je u startnoj postavi odmenio Edina Džeka. Bosanac je bio na tribinama, ali se radovao svakom pogotku svog tima, posebno kada je Španac pozajmljen od Reala, postigao i drugi gol u 52. minutu. Prethodno je Pikoli izjednačio u 24. za Speciju. Posle drugog gola Borhe Majorala ,,vučica” je postigla i treće. Samo tri minuta kasnije u strelce se upisao Holanđanin Karsdorp.      

Nije to pokolebalo debitanta u Seriji A, Farijas je smanjio u 59. minutu, a onda je Roma propustila nekoliko prilika da reši meč. Obično usledi kazna za takve propuste i to se dogodilo i sada. Veliku grešku napravio je Kris Smoling u 90. minutu, promašio je celu loptu, a Verde je takav poklon iskoristio i savladao Lopeza. Dok su čelnici Rome već počeli da pišu otkaz portugalskom stručnjaku, sjajno je reagovao Farijas, prihvatio loptu, a onda uputio povratni pas za Peleginija koji je šalje pod prečku Provedela u drugom minutu sudijske nadoknade.     

Roma sada ima 37 bodova i skočila je na treće mesto, dok je Specija 14. sa 18 bodova.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

DULJAJ PRED DERBI: Imaju ideje da iznenade rivala, žao mu je zbog kartona

Fudbaleri Crvene zvezde dočekuju sutra Partizan u 173. večitom derbiju. Nakon 30 kola ligaškog dela, crveno-beli imaju +7 u odnosu...

POVEZANE OBJAVE