Junajtedu veliki derbi u FA kupu, Liverpulu baš ne ide (VIDEO)

Žreb je već u šesnaestini finala FA kupa spojio najveće engleske klubove Mančester Junajted i Liverpul.   

Na poslednjih pet utakmica Liverpul je tresao mrežu samo omladinaca Aston Vile u prethodnom kolu FA kupa. Večeras su postigli dva gola protiv Junajteda u Mančesteru, ali su završili nastup u najstarijem fudbalskom takmičenju na svetu.   

”Redsi” su poveli lepim golom  Moa Salaha u 18. minutu. Egipćanin je lako prebacio istrčalog Hendersona, posle odličnog dodavanja Firmina. Nije prednost gostiju trajala ni deset minuta, izjednačio je Grinvud u 26. minutu, što je bio i rezultat prvog poluvremena.   

Već na početku nastavka Markus Rašford je iskoristio lošu procenu mladog Vilijamsa i smireno poslao loptu ispod Alisona za potpuni preokret. Nastavilo se sa otvorenom igrom na obe strane, a sledeća lopta završila je u mreži Junajteda. Strelac je ponovo bio Mohamed Salah, na nešto više od pola sata pre kraja meča. Konačna odluka pala je u 78. minutu. Dosuđen je slobodan udarac za ”Crvene đavole” sa ivice kaznenog prostora, a Bruno Fernadeš, koji je u igru ušao tek u 66. minutu, precizno je poslao loptu u levi donji ugao Alisonovog gola. Rezultat se više nije menjao, pa je mesto među najboljih 16 u FA kupu izborio Mančester Junajted. Podsetimo, pre samo sedam dana ove dve ekipe podelile su megdan u prvenstvu, a meč na ”Enfildu” završen je bez golova.   

U ostalim današnjim utakmicama šesnaestine finala FA kupa dalje su prošli premijerligaši Lester, Čelsi i Barnli, dok se kasnije sastaju Everton i Šefild Venzdej.

Fulam – Barnli 0:3(0:1)

Čelsi – Luton 3:1(2:1)

Brentfod – Lester 1:3(1:0)

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

PRILIKA KARIJERE! Bivši golgeter Partizana u transferu od 30 miliona evra ide u italijanskog velikana?

Nekadašnji golgeter beogradskog Partizana Umar Sadik (27) mogao bi od naredne sezone nastupati u italijanskoj Serie A. Prema pisanju stranih...

POVEZANE OBJAVE