Ostoja Mijailović: Zbog prevelike želje prošle godine sad plaćamo cenu, uprava nije birala igrače

Košarkaški klub Partizan je morao da odloži svoj meč u ABA ligi protiv FMP-a zbog slučajeva koronavirusa u ekipi. Predsednik kluba Ostoja Mijailović napominje da moraju da odrade testiranja pa da vide da li i među igračima ima zaraženih.

– Dva sata pred utakmicu smo dobili obaveštenje da je jedan član stručnog štaba pozitivan na koronu. Odmah smo tražili da se pregledaju igrači, jer je zaražen ekonom koji je u kontaktu sa njima. Konsultovali smo se sa ABA ligom i dobili smo odobrenje da se utakmica odloži. Ove nedelje oko 14-15 sati očekujemo rezultate. Nadam se da niko nije zaražen i da možemo da nastavimo da se takmičimo. Nismo želeli da rizikujemo i igramo utakmicu, jer je zdravlje najbitnije – rekao je Mijailović gostujući na MaxBet radiju.

On napominje da od testova zavisi da li će se otkazati meč sa Lokomotivom u Evrokupu.

– Nemamo previše izbora. Igrači i članovi stručnog štaba su izolovani od subote popodne. Ako ne budemo imali kapaciteta da putujemo tražićemo odlaganje. Ako bi neko bio zaražen, to bi bio korak unazad. Za nas je ova sezona veoma teška i specifična, nemamo sreće ni u čemu.

Objasnio je predsednik crno-belih situaciju oko Kodija Milera-Mekintajera.

– Prošle godine smo imali želju da se vratimo u Evroligu i sada plaćamo cenu korone. Želja je bila da ugovori sa igračima budu potpisani na više godina i tako im obezbedimo siigurnost. Kada se desila korona, trener Andrea Trinkijeri je potražio drugi put, a nama su ostali potpisani ugovori sa 90 odsto igrača. Vlado Šćepanović nije imao prostora za mnogo korekcija. Neke utakmice smo gubili nesrećno i u egal završnicama. Sve odluke su donošene na želju stručnog štaba. Uprava se nije pitala koga da dovede u klub. Doneli smo odluku da Gordić, Miler-Mekintajer i Janković ne budu u timu, a to je tražio stručni štab. Doveli smo Perkinsa, a tražimo još pojačanja. Moramo da budemo realni. Prošle godine smo imali zalet ka Evroligi i sada plaćamo cenu zbog prevelike želje. Daćemo sve od sebe da napravimo rezultate, rekao je Mijailović.

Komentari

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Remi Čukaričkog i Napretka u poslednjem kolu

U meču poslednjeg kola Superlige Srbije, fudbaleri Čukaričkog i Napretka odigrali su nerešeno 0:0. Napredak je bio nešto bolji u...
[betpick_widget language_id="9" source_id="2"]

POVEZANE OBJAVE