Šampion iskoristio kikseve vodećeg dvojca i vratio se u trku za Skudeto [VIDEO]

Juventus – Bolonja 2:0 (1:0)
Artur 15′, Mekeni 71′

U prvoj utakmici nedeljnog programa 19. kola italijanske Serije A, Juventus je pobedio ekipu Bolonje.

Posle bolnog poraza u “Derbiju Italije” od Intera “stara dama” se vratila na pobednički put i savladala ekipu Siniše Mihajlovića sa 2:0 u nedeljnom matineu.

Juventus je poveo pomalo neočekivano u 15. minutu. Na udarac se sa distance odlučio Brazilac Artur, nije to uradio na najbolji način, ali je lopta pogodila Holanđanina Džerdija Šutena i prevarila Skorupskog, koji bi u suprotnom sigurno zaustavio udarac. Bio je to prvi gol Artura u dresu Juventusa u koji je stigao letos iz Barselone.

Mogao je domaćin da ima i ubedljiviju prednost posle prvih 45 minuta, ali je Skorupski odbranio pokušaje Ronalda, Bernardeskija i Kvadrada. Bolonja je bila bolji tim na početku drugog poluvremena, pretilo je izjednačenje, a najbliži tome da zatrese sopstvenu mrežu bio je Kvadrado koji je glavom zahvatio loptu, a Šćešni je krajnjim naporom izbacio u korner.

Meč je odlučen u 71. minutu, posle kornera je najbolje skočio mladi Amerikanac Vestom Mekeni i glavom poslao loptu iza leža Skorupskog.

Golman Bolonje bio je centralna figura u preostalom vremenu, na fantastičan način zaustavio je udarce Mekenija i Kristijana Ronalda i sačuvao svoj tim ubedljivijeg poraza. Juventus sada ima 36 bodova i meč manje. Zaostaje sedam bodova za Milanom i pet za Interom, te se može reći da se šampion opet priključio trci za Skudeto. Bolonja je na 13. mestu sa 20 bodova.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

KO IMA BOLJI MEĐUSOBNI SKOR: Drugi susret večitih u kratkom vremenskom roku

Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana  igraju danas novi derbi. Crveno-beli su nedavno slavili u prvenstvenom sa 3:2, a večeras...

POVEZANE OBJAVE