U Baru je bilo svega: Crvena zvezda posle velike borbe slavila nad Mornarom!

U Baru u derbiju ABA lige Crvena zvezda je slavila sa 78:86 . U utakmici je viđeno dosta toga, od povrede Džejkoba Pulena do isključenja Dejana Radonjića a potom i mihaila Pavićevića.. Meč je svakako odlučio sjajan šut crveno-belih za tri poena 17/35 , a Mornar nijednog trenutka nije imao vođstvo na ovom meču.

Početak meča kasnio je dvadesetak minuta pošto je kiša kroz ventilaciju ulazila u dvoranu, a kada je meč počeo bolje se snašla Crvena zvezda.

Gosti su poveli sa 8:1, Mornar je prvi koš iz igre postigao nakon više od četiri minuta, ali na krilima Pulena uspeo da priđe na 8:10. Usledio je novi nalet crveno-belih, Dobrić je svojom drugom trojkom zaključio seriju od 8 vezanih poena i svom timu doneo dvocifrenu prednost prvi put na meču.

Nakon tajm-auta u igru je ušao Gordić i povezao redova Mornara, koji je serijom od 7:0 smanjio prednost gostiju na 3 poena. U prvoj četvrtini se igralo u serijama, pa je Zvezda napravila novu za vođstvo od 25:17, ali je finiš četvrtine pripao Mornaru, tačnije Ajzeji Vajthedu koji je postigao 5 uzastopnih poena i nakon prvih deset minuta bilo je 22:20 za igrače Dejana Radonjića.

Zvezda se mučila na početku druge četvrtine, skoro dva minuta nije uspela da poentira, a nakon što je Mornar propustio nekoliko napada da prvi put povede, Dobrić i Kolom su trojkama vratili 7 poena prednosti. Rezultat je bio na klackalici i Mornar je uvek uspevao da dođe do minimalnog minusa, ali bi Zvezda onda otišla na dva ili tri poseda prednosti. Na kraju poluvremna 37.40 za crveno-bele posle koša u poslednjoj sekundi Lengstona Hola.

Treći period je započeo gde se stalo na kraju drugog. Jako bitan detalj desio se kada je Džejkob Pulen prilikom jednog vraćanja nazad se okliznuo i ostao je na zemlji držeći se za koleno. Iznet je sa parketa i više se nije vraćao na teren. Crvena zvezda je postigla čak 7 trojki (tri je postigao Džoni Obrajant) u ovom periodu, ali nije ni Mornar ostajao dužan sa druge strane, tako da prednost crveno-belih nije bila veća od 5 poena prednosti. Na kraju 61:64 za ekipu iz Beograda.

Početak četvrtog perioda je obeležio sukob pomoćnog trenera Mornara Đorđija Pavićevića i Dejana Radonjića posle kojeg su obojica zaradili isključenje. Posle toga crveno-beli stižu do plus 8 trojkom Lojda (62:70), a ubrzo i do 10 poslo floutera Kina Koloma. Posle tajm auta Mornara Mornar je uspeo da se ponovo vrati i trojkom Vraneša i 2 plus 1 Nemanje Gordića stižu do 68:72. Ipak, sledi serija gostiju od 8:0 i posle trojke Ognjena Dobrića, prednost je iznosila 68:80. Činilo se da će gosti rutinski privesti utakmicu kraju, ali onda je Crvena zvezda napravila seriju grešaka posle kojih je Mornar postizao poene i stigli su domaći do 78:83 30 sekundi pre kraja. Ipak, i trener Mihailo Pavićević dobija tehnički grešku posle koje je isključen i tu je posle slobodnih bacanja bio praktično kraj ovog meča. Konačan rezultat 78:86.

Najefikasniji kod pobednika je bio Ognjen Dobrić sa 20 poena (6/8 za tri poena), Džordan Lojd 17, Džoni Obrajant je postigao 14. Kod domaćih Vajtehed 17 i Smit su postigli po 15 poena, Gabrijel i Nidam po 11.

Posle ovog kola Mornar će imati skor 12-3, dok Crvena zvezda ima 11-2.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Ataman siguran: Bolji smo od Makabija

Košarkaši Panatinaikosa savladali su Makabi u okviru drugog susreta četvrtfinalne serije. Sada slede dva okršaja u Beogradu – 30....

POVEZANE OBJAVE