Džaba Himkiju i NBA učinak Šveda, Gudurić dvocifren u nastavku Fenerovog izvrsnog niza

Košarkaši Bajerna iz Minhena i Fenerbahčea pobedili su u svojim mečevima 22. kola Evrolige.

Bavarski tim je u Podmoskolju igrao protiv najlošije plasirane ekipe u takmičenju – Himkija. Uprkos činjenici da su primili 93 poena, pobedili su u Rusiji i prekinuli seriju od dva poraza.

Bilo je neizvesno i zaista je Himki nesrećno izgubio na svom parketu, budući da je susret rešen u poslednjim sekundama kada je Nik Veler-Bab pogodio oba slobodna bacanja. Upravo je on bio i najbolji igrač susreta, iako nije bio najefikasniji. Postigao je 25 poena, imao osam skokova od čega sedam defanzivnih, a sveukupan učinak doneo mu je indeks korisnosti od 38.

Partiju u rangu NBA lige odigrao je Aleksej Šved, s tim što se i propisno napromašivao, što nije ništa čudno za lidera Himkija. Sjajan učinak od 32 poena i 11 asistencija ipak nije bio dovoljan da njegov tim dobije Bajern. Iako je imao odličnu rolu, šutevi mu i nisu išli na ovoj utakmici budući da je za tri gađao 3/11, a za dva 4/10. S druge strane, perfektan je bio na liniji penala (15/15).

U Istanbulu, Fener je u direktnom okršaju za plej-of bio bolji od Makabija iz Tel Aviva i tako su izabranici Igora Kokoškova produžili niz nepobedivosti na sedam u Evroligi. Počevši od druge deonice, Fenerbahče je bio bolji rival i tim koji je držao rezultatsko odstojanje od Makabija. Ključni momenti dogodili su se u završnici treće deonice, kada je Lorenzo Braun bio u seriji od pet poena. Ubrzo je Fener stigao i do dvocifrene razlike i ,,ponos Izraela” nije više mogao ništa da uradi.

Veseli je postigao 18 poena u dresu Fenerbahčea, Gurudić je ima učinak od 11, dok se Elajdža Braun istakao u Makabiju sa 18 postignutih koševa.

Himki – Bajern Minhen 93:95
(15:26, 29:18, 31:29, 18:22)

Fenerbahče – Makabi Tel Aviv 82:72
(17:21, 19:14, 24:18, 22:22)

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ABA 2: Vojvodina ostala u igri za sam vrh

Košarkaši Vojvodine savladali su u ABA 2 balonu u Širokom Brijegu ekipu Šibenke 81:68. Bio je to meč ekipe koja...
Barnet - Eastleigh
tip Poluvreme/Kraj
1/1 @ 1.86
Ovaj tip je predložio Peca na Meridianbet
Braintree Town - Weymouth
tip 1X2
1 @ 1.61
Ovaj tip je predložio Stefan na MaxBet
Hampton & Richmond - Welling United
tip 1X2
1 @ 2.00
Ovaj tip je predložio Stefan na Mozzartbet
Fagiano Okayama - Mito Hollyhock
tip 1X2
1 @ 1.80
Ovaj tip je predložio Vlajko na Mozzartbet
Tokushima Vortis - Renofa Yamaguchi
tip Ukupno pogodaka - iznad/ispod
Više 2.50 @ 2.14
Ovaj tip je predložio Vlajko na Meridianbet

POVEZANE OBJAVE