Gosti opet uspešni, kontroverzan gol Sitija u pobedi za povratak na vrh, Arsenal se revanširao Sautemptonu [VIDEO]

I u druge dve večerašnje utakmice vanrednog 20. kola engleske Premijer lige slavili su gosti. 

Pre nešto više od msec dana Vest Brom je šokirao Siti uzevši mu bod na ”Etihadu”. To je bio ujedno poslednji meč na kome je na klupi tima iz Birmingema sedeo Slaven Bilić. Kormilo je preuzeo iskusni Sem Olerdajs, ali se rezultati Vest Broma nisu popravili, naprotiv. Povratnik u elitu je pod vođstvom Olerdajsa samo jedan bod u sedam prvenstvenih okršaja i to na gostovanju šampionu Liverpulu. Sve ostale utakmice Albion je izgubio, a posebno su loši na svom ”Hotornsu” gde su poraženi na pet uzastopnih mečeva, uključujući i večerašnji sa Mančester Sitijem. Na tih pet utakmica Vest Brom je primio čak 22 gola, a postigao samo jedan. Sa takvim učinkom se ne ostaje u Premijer ligi. Posle stative Fodena u 3. minutu, već u šestom je Gundogan doveo ”Građane” u vođstvo. Do poluvremena se mreža Vest Broma tresla još tri puta. Kanselo u 20. minutu je povisio na 2:0, da bi Gundogan, svojim drugim golom, te Rijad Marez u nadoknadi prvog dela, zaokružili poker golova za 45 minuta. U nastavku nije bilo mnogo uzbuđenja, a nije imalo ni razloga za tako nešto. Postignut je samo jeo jedan gol, a ponovo se tresla mreža domaćeg tima. Sav posao završio je Marez u 57. minutu, pa je Rahimu Sterlingu ostao lakši deo posla, da ubaci loptu preko gol crte. 

Meč je svakako obeležio kontroverzan pogodak Kansela za 2:0. Naime, pomoćnica glavnom sudiji Šon Masi je podigla zastavicu prilikom Sitijevog napada po desnom krilu. Delovalo je da je Bernardo Silva u ofsajdu i sudinica je, uz zakašnjenje podigla zastavicu. Akcija je, nakon što su svi igrači VBA stali, okončana udarcem i golom Kansela. Posle pregleda snimka, utvrđeno je da ofsajda nije bilo i gol je bio regularan…

  Mančester Siti je sada lider na tabeli, i biće na vrhu bar do sutra kada gradski rival Junajted dočekuje šefildske ”Oštrice”. U slučaju trijufa ”Crveni đavoli” će se vratiti na vrh, ali treba reći da Siti ima jednu zaostalu utakmicu. Trijumf u Birmingemu bio je 11. uzastopni za ekipu Pepa Gvardiole, računajući sva takmičenja. Vest Brom je sakupio samo 11 bodova i nalazi se na preposlednjem mestu.    Sautempton i Arsenal odigrali su tri utakmice za samo 40 dana. Na ”Emirejtsu” u prvom delu sezone meč je završen bez pobednika, pre nekoliko dana u FA kupu Sautempton je slavio minimalnim rezultatom, a sada su se ”Tobdžije” revanširale Sautemptonu pobedivši na ”Sent Merisu” sa 3:1.

Nije izgledalo na početku da će bodovi sa juga u prestonicu. Poveli su ”Sveci” već u 3. minutu pogotkom Stjuarta Armstronga, posle kornera Vord-Prausa. Izjednačio je samo pet minuta kasnije Nikolas Pepe, a u finišu prvog poluvremena mladi Saka je zaobišao istrčalog Mekartija i poslao loptu u praznu mrežu. Prvi deo bio je izuzetno sadržajan, pa je pored tri pogotka viđeno i sijaset prilika, na obe strane. U nastavku je bilo manje šansi, a jednu od njih iskoristio je Lakazet u 72. minutu, kada mu je lepo sa desne strane asistirao Saka. Tako se mladi napadač revanširao Lakazetu za dodavanje kod drugog gola Arsenala. 

Tim Mikela Artete sada je 8. sa 30 bodova, dok je Sautempton ostao na 29, a trenutno je na deobi od 9. do 11. mesta sa Aston Vilom i Čelsijem.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ONI SU NAJBOLJI U EVROPI: Ova četiri kluba se bore za pehar LŠ

Real Madrid, Bajern Minhen, Borusija Dortmund i PSŽ su polufinalisti Lige šampiona. U polufinalu elitnog takmičenja sastatju se Bajern –...

POVEZANE OBJAVE