Panter kandžom isekao bivši klub, Barsa sigurna protiv Zenita

Košarkaši Armanija iz Milana i Barselone ostvarili su pobede u svojim mečevima 22. kola Evrolige.

Ekipa iz grada mode bila je bolja od Olimpijakosa i opravdala ulogu favorita. Sjajno igra tim Etorea Mesine ove sezone i odmah su iza CSKA i Barselone.

Dopustili su sebi padove na ovoj utakmici, ali imali su protiv sebe neugodni Olimpijakos, koji svakako poseduje artiljeriju za povratke iz ,,mrtvih”. Bilo je i +16 za Armani u drugoj deonici, stigao je Oli do izjednačenja u narednoj (60:60). Međutim, ponovo je usledila bolja igra domaćih i ,,Mediolanum forum” ipak je ostao odbranjen.

Sve to, na krilima izvanrednog Kevina Pantera, koji se preporodio otkako je iz Olimpijakosa došao u Crvenu zvezdu, što ga je i preporučilo Armaniju. Postigao je sjajni šuter 27 poena, a na drugoj strani istakao se Slukas sa 17 pogodivši pet trojki iz sedam pokušaja.

Da rezultat ume da prevari, dokaz je meč Barselone i Zenita. Semafor kaže da je bilo četiri razlike za Katalonce, ali rešili su Španci ovaj meč dosta ranije, s tim da su nešto opuštenije igrali završnicu.

Kada je Kajl Kjurik tri minuta pred poluvreme trojkom doneo Barsi +9, bilo je jasno da će se Zenit teško izvući protiv lidera. Imali su domaći svoj ritam, održavali ga i relativno lako došli do trijumfa, svog 16. ove sezone.

Brendon Dejvis predvodio je Barsu sa 18 poena, dok je Upravo je Kjurik, meč završio sa 16 poena šutirajući trojke (3/3), a upravo je ta u drugoj deonici bila i poslednja koju je uputio. U Zenitu su se istakli Gudaitis i Zubkov sa po 15 poena.

Armani Milano – Olimpijakos 90:79
(24:19, 20:15, 21:28, 25:17)

Barselona – Zenit 85:81
(16:14, 28:19, 25:17, 16:31)

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

MEČ SE IGRA U LOZNICI: Poznat termin finala Kupa Srbije

Fudbaleri Vojvodine i Crvene zvezde plasirali su se u finale Kupa Srbije. Vojvodina je u Kragujevcu savladala Radnički 1:0, dok...

POVEZANE OBJAVE