Zvezda anemična u Istanbulu, povredio se Džordan Lojd

Anadolu Efes – Crvena zvezda 86:72 (29:13, 27:22, 19:17, 11:20)

Košarkaši Crvene zvezde doživeli su petnaesti poraz u Evroligi ove sezone. Igrači Dejana Radonjića ubedljivo su izgubili u Istanbulu, a navijače i stručni štab može da brine povreda Džordana Lojda.

Crveno-beli su odigrali veoma loše prvo poluvreme, a o kvalitetu odbrane dovoljno govori podatak o broju primljenih poena za prvih 20 minuta.

Trojkom Voldena Zvezda je vodila sa 3:2 na početku meča, ali je sve nakon toga išlo na vodenicu turskog kluba. Efes je ekspresno napravio seriju od 12:0 i stekao dvocifrenu prednost koju nije ispuštao do kraja prve četvrtine. Košarkaši Efesa pogodili su 5 trojki u prvih 10 minuta i u drugu četvrtinu preneli zalihu od 16 poena (29:13).

Za minut i po u drugoj četvrtini igrači Dejana Radonjića napravili su seriju od 8:0 i nagovestili potpuni povratak u meč, ali je Šejn Larkin sa dve uzastopne trojke svom timu doneo mirniji nastavak meča. Prednost je nastavila da raste, a Efes je sa šest uzastopnih poena u finišu prvog dela došao do maksimalnih +21 u ovom delu igre (56:35).

Da nevolja za Zvezdu bude veća u završnici druge četvrtine nezgodno je pao Džordan Lojd, koji je sa bolom u kolenu odšetao do klupe i do kraja se nije vraćao u igru.

Ništa novo nije donela ni treća četvrtina, prednost Efesa nije bila manja od 16 poena, a iznosila je i +23 koliko je bilo posle 30 minuta košarke (75:52). Tek u četvrtoj četvrtini, preciznije u poslednja tri i po minuta, crveno-beli su uspeli da ublaže poraz, napravili su seriju 8:2 i izgubili sa manje od 15 poena razlike.

Dejan Davidovac i Ognjen Dobrić postigli su po 12 poena, a Duop Rit je ubacio dva poena manje. Kod domaćina najbolji je bio Larkin sa 23 poena i 5 trojki iz 8 pokušaja, a Micić je sa 31 minut postigao 13 poena (3/5 za 3p) uz 4 skoka i 3 asistencije.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Bandović nakon plasmana u finale Kupa: Zaslužili smo!

Fudbaleri Vojvodine savladali su ekipu Radničkog u Kragujevcu i plasirali se u finale Kupa Srbije. Trener Novosađana Božidar Bandović rekao...

POVEZANE OBJAVE