Evroliga: Real lako sa Panatinaikosom, meč u Valensiji rešio poslednji šut

Odigrane su još četiri utakmice 22. kola Evrolige.

CSKA je bez Majka Džejmsa slavio u Berlinu preokretom u poslednjoj četvrtini, a domaćin je imao priliku da izbori produžetak međutim Erikson je promašio trojku. Prethodno, 9 sekundi pre kraja Šengelija je pogodio oba slobodna bacanja. Upravo je Šengelija bio najefikasniji kod “armejaca” sa 20 poena, Heket je ubacio 13, dok je Nikola Milutinov ostvario dabl-dabl, 10 poena i 11 skokova. Kod Albe Siva je postigao 15 poena.

Asvel je savladao Baskoniju i potisnuo Crvenu zvezdu na 17. mesto na tabeli. Francuski klub je odigrao sjajnu treću četvrtinu, koju je dobio sa 23:7, a gosti u poslednjih 10 minuta nijednog trenutka nisu ugrozili pobedu Asvela. Lajti je predvodio domaćina sa 21 poenom, Kol je postigao 20, a kod Baskonije Piters je bio najefikasniji sa 15, ispred Gidraitisa koji je ubacio 13 poena.

Real nije imao problema sa Panatinaikosom, već na poluvremenu bilo je +22 za “kraaljevski klub”, a gosti su u drugom delu uspeli da poraz svedu na pristojnu razliku. Dek je bio najefikasniji kod Reala sa 20 poena, a Panatinaikos je predvodio Nedović sa 18 poena, 2 skoka i 2 asistencije.

Vrlo uzbudljivo je bilo u Valensiji, gde je Žalgiris uspeo da dođe do pobede košem Grigonisa 2 sekunde pre kraja. Valensija je imala 8 poena prednosti u prvoj četvrtini, Žalgiris je u trećoj imao +12, ali je pobednika odlučio poslednji šut na utakmici. Kod Žalgirisa Rabit je postigao 17 poena, Lovernj je uz 13 poena imao 12 skokova, dok je Grigonis dodao 12. U redovima Valensije Prepelič je postigao 18, a Labejri 17 poena. Nikola Kalinić je za 26 minuta postigao 4 poena uz po 3 skoka i asistencije, dok je Vanja Marinković za 16 minuta ubacio 5 poena i po 1 skok i asistenciju.

Alba – CSKA 68:71
Asvel – Baskonija 83:77
Real Madrid – Panatinaikos 76:66
Valensija – Žalgiris 78:79

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Fudbalski vikend za pamćenje: Ovo su pet utakmica koje se moraju naći na vašem tiketu!

Pred nama je još jedan uzbudljiv fudbalski vikend – petak, subota i nedelja rezervisani su za top lige, a...

POVEZANE OBJAVE