Partizan poražen u Krasnodaru, potez Zagorca prosuo sav trud crno-belih

Lokomotiva Kubanj – Partizan 74:67 (19:17, 18:13, 17:19, 20:18)

Košarkaši Partizana doživeli su drugi poraz u Top 16 fazi Evrokupa. Lokomotiva je u meču koji je za nju bio biti ili ne biti uspela da savlada crno-bele koji su tek na momente prikazali dobru igru.

Partizan je odigrao dobru prvu četvrtinu, pre svega daleko strpljivije nego u prethodnim utakmicama i to je odmah dalo rezultat. Blistao je Novica Veličković koji je za prvih 5 minuta ubacio 7 poena, a crno-beli su u tom periodu stekli prednost 14:11. Ulaskom Erika Mike kola su krenula nizbrdo, Lokomotiva je serijom od 7:0 prešla u vođstvo koje je sačuvala do kraja prvog perioda (19:17).

Druga četvrtina donela je mnogo ozbiljnije probleme u napadu Partizana, crno-beli su za nepunih šest minuta postigli samo 4 poena, a domaćin je prvi put na utakmici stigao do dvocifrene prednosti (31:21). Izgubljene lopte i faulovi u napadu bili su glavna karakteristika većine napada beogradskog kluba u tom periodu, a ruski klub je u dva navrata imao 11 poena prednosti.

Finiš prvog poluvremena pripao je Partizanu, koji je uspeo da ne primi koš poslednja dva i po minuta, a slobodnim bacanjima Jaramaza i košem Pejdža crno-beli su završili prvo poluvreme sa podnošljivih 7 poena zaostatka.

Odlično je počeo Partizan drugo poluvreme, za četiri minuta stigao je do izjednačenja (40:40), a košem Nikole Jankovića u 26. minutu poveo 44:43, prvi put nakon prve četvrtine. Ekipe su se do poslednjeg minuta smenjivale u vođstvu da bi 20 sekundi pre kraja Zagorac potpuno nepotrebno pod košem i daleko od lopte nesportski faulirao Kuzminskasa. Litvanac je pogodio oba bacanja, a Kamings trojkom doneo svom timu zalihu od 5 poena pred ulazak u poslednju četvrtinu (54:49).

Ispostavilo se da je ovaj faul Zagorca rešio pitanje pobednika, Lokomotiva je četvrtu četvrtinu počela serijom od 6:0 i ponovo stigla do dvocifrene prednosti. Igrači Partizana su u jednom trenutku uspeli da priđu na 5 poena minusa, ali je Kuzminskas sa dve dalekometne trojke ugasio sve nade crno-belih da iz Krasnodara mogu da se vrate neporaženi.

Veličković je bio najefikasniji igrač Partizana sa 15 poena, Pejdž je dodao 12, a Jaramaz 11 poena. Lokomotivu je predvodio Kamings sa 15 poena, Kroford je ubacio poen manje, Kuzminskas je postigao 12, a Kalnietis 10 poena. Za sedam dana Partizan će dočekati Lokomotivu u 4. kolu Top 16 Evrokupa.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

DVE RUNDE DO KRAJA: Ništa još nije gotovo, Partizan pred vratima plej-ina

Košarkaši Partizana propustili su veliku priliku da prošle večeri upišu 15 trijumf u Evroligi. Na svom terenu izgubili su od...

POVEZANE OBJAVE