Jokić vodio Nagetse do pete uzastopne pobede, Pokuševski se dokazuje

Košarkaši Denver Nagetsa savladali su Majami Hite sa 109:82 na gostovanju, a ponovo je najbolji u dresu ekipe iz Kolorada bio Nikola Jokić.

Dominantna igra Nagetsa, koji su podigli formu dostojnu tima koji imaju, rezultirala je ubedljivom pobedom (+27), a ujedno i nastavkom serije od pet uzastopnih trijumfa.

Vrlo slabašan šut za tri ekipe Majamija odmogao im je da naprave nešto više na ovoj utakmici. Nije ni Denver blistao u tom segmentu, ali bilo im je dovoljno 14 trojki iz 43 pokušaja da naprave povoljan rezultat.

Nikola Jokić je ponovo bio lider ekipe, po ko zna koji put ove sezone. Sa 21 poenom i 11 skokova predvodio je Denver. Oprobao se pet puta sa linije od sedam metara i pogodio samo jednom. U bledoj večeri Majamija, istakao se Kendrik Nan sa 17 poena.

Prvo je Kris Pol pokazao Tanderima da bi trebalo da promisle zbog čega su ga trejdovali u Finiks pre nekoliko meseci, a potom su Tanderi pokazali Krisu Polu da su dobro promislili. U cilju im je da naprave mlad i talentovan tim, a upravo jedan takav savladao je Finiks Sanse posle preokreta. Delovalo je da će Sansi posle prve deonice, koju su dobili 32:17 odraditi posao u nastavku, ali usledio je odgovor gostiju koji su na krilima Ala Horforda i Šeja Glidžis-Aleksandera došli do pobede. Obojica su imala po 21 poen, a nekoliko odličnih poteza prikazao je i Aleksej Pokuševski.

Mladi srpski centar je uspevao da izađe na kraj sa pojedinim napadima rivala, blokira ih, a imao je i sedam poena i četiri skoka, uz dve asistencije.

Kris Pol je na drugoj strani postigao 32 poena, što mu je najbolji skor od dolaska u Oklahomu.

Majami Hit – Denver Nagets 82:109
Finiks Sans – Oklahoma siti Tander 97:102

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Ataman siguran: Bolji smo od Makabija

Košarkaši Panatinaikosa savladali su Makabi u okviru drugog susreta četvrtfinalne serije. Sada slede dva okršaja u Beogradu – 30....

POVEZANE OBJAVE