Matijašević: Čeka se Piksi, igrači iz EU više nisu stranci u Superligi

Sportski direktor Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Vladimir Matijašević nalazi se u Beleku u poseti srpskim ekipama koje su na pripremama u Turskoj.

Matijašević je istakao da se najveći deo timova iz Superlige nalazi upravo u Beleku i da su uslovi za rad odlični.

– Sada je Belek Srbija u malom. Ovde se nalazi petnaestak prvoligaških ekipa. Moj saradnik i ja došli smo da obiđemo sve ekipe, da pogledamo, koliko nam vreme dozvoljava, utakmice. Svi uslovi su tu za dobre pripreme – rekao je Matijašević za Radio-televiziju Srbije.

Sportski direktor FSS je komentarisao i koji je cilj turneje reprezentacije sastavljene od igrača iz Superlige koja je pre nekoliko dana igrala protiv Dominikanske Republike, a u noći između četvrtka i petka nastupaju protiv Paname.

– To je više da se pomogne klubovima i da Savez malo profitira tim putovanjem. Tako je kako je, ekipa se tek skupila. S obizirom na to da je trebalo da se igra u Americi, trebalo je više da se profitira od svega. Ali to je jednostavno bilo tako u organizaciji i to je korona malo uticala. Neće igrači mnogo izgubiti i biće spremni za prvenstvo. Možda ih je samo put malo poremetio. Uskoro počinje novi ciklus za mlade reprezentacije i imperativ je da odemo na Evropsko prvenstvo 2023. godine, to javno kažem – kazao je potom Matijašević za TV Arenasport.

Naravno, sve je najviše zanimalo oko detalja za mesto selektora Srbije i ko će i kada naslediti Ljubišu Tumbakovića.

– Brzo će se to rešiti. Marko Pantelić pregovara sa kandidatima i u narednih 10-15 dana očekujem da ćemo imati ime. Sužen je izbor imena, to su Piksi, Milojević i Savo Milošević, koliko do mene dopiru informacije. Trenutno se čeka Piksi, ali ostaviću moje mišljenje za sebe – rekao je Matijašević.

Igrači iz Evropske unije više se neće računati kao stranci u Superligi Srbije, što bi moglo da olakša posao brojnim domaćim ekipama.

Moje mišljenje je da su četvorica igrača sa inostranim pasošem sasvim dovoljna kada je reč o klubovima Superlige. Crvena zvezda je sa tim brojem pravila značajne rezultate u Evropi. Međutim, mi smo potpisali ugovor o pridruživanju evropskoj uniji. Što znači da ćemo morati da promenimo pravilo. Igrači sa tog podneblja neće biti stranci – završio je Matijašević.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Zvezdini kadeti dominantni protiv Partizana!

U velikom derbiju 25. kola Kadetske lige Srbije, fudbaleri Crvene zvezde savladali su Partizan rezultatom 4:0. Poveo je domaćin golom...

POVEZANE OBJAVE