Radonjić pred Asvel: Jedna od fizički najdominantnijih ekipa u Evroligi, moramo da odigramo dobro i čvrsto

Nakon poraza u Istanbulu košarkaše Crvene zvezde očekuje novi evroligaški duel, a protivnik će biti Asvel.

Francuski klub se nalazi u dobroj formi i utakmicu sa crveno-belima dočekuje nakon dve uzastopne pobede u Evroligi, protiv Valensije i Baskonije.

Ekipa ASVEL-a se nalazi u dobrom ritmu i sjajnoj formi, vezali su tri pobede, takođe tokom dosadašnje sezone pokazali svoj kvalitet i nekim velikim pobedama poput one nad Barselonom, ali i vrlo dobrim igrama u gostima kao u Vitoriji i Pireju. Radi se o jednoj od fizički najdominantnijih ekipa u ligi, izvanredne su atlete, ekipa koja je dugo na okupu i koja igra vrlo čvrstu odbranu što ističu kao najveći adut. Zbog svega što govori da se radi o izuzetno ozbiljnoj ekipi, potrebno je da osim vrlo visokog energetskog nivoa, odigramo dobru i čvrstu utakmicu sa maksimalnom koncentracijom tokom svih 40 minuta, rekao je Dejan Radonjić, trener crveno-belih.

Kori Volden je najavio borbenu i mušku utakmicu.

U Evroligi nema lake utakmice, niti lakog protivnika. Još jedna teška utakmica je pred nama, ASVEL je skup sjajnih atleta, uigrana ekipa koja je dugo zjaedno i igra vrlo čvrstu odbranu, što se vidi i po rezultatima u poslednjih nekoliko kola, gde su protivnike zadržavali na proseku od 73-74 poena. U odličnoj su formi, imaju 3 uzastopne pobede u Grčkoj, i nad Valensijom i Baskonijom, što govori i da rasterećeni i u dobrom raspoloženju dolaze u Beograd. Želimo da odigramo borbenu i mušku utakmicu u kojoj ćemo odgovoriti na taj fizički stil igre koji gaje, izjavio je Volden.

Utakmica je na programu u petak od 20.45 časova.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NBA PLEJ IN: Majami “spržio” Čikago, Pelikani bolji od Sakramenta (VIDEO)

Košarkaši Majami Hita i Nju Orleans Pelikansa poslednji su učesnici NBA plej-ofa i idu na prve nosioce u svojim...

POVEZANE OBJAVE