Ponovo poraz na jednu loptu: Zvezda se digla iz ,,mrtvih”, Francuzi tukli u bolnu tačku

Crvena zvezda – Asvel 78:81
(23:25, 15:20, 18:12, 22:24)

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od Asvela u hali ,,Aleksandar Nikolić” sa 78:81 u okviru 23. runde Evrolige.

Zvezda je uspela da preživi rafalnu paljbu gostiju i nadoknadi 15 poena razlike, ali Asvel je ipak preživeo boravak u Beogradu.

Brz i efikasan početak duela u hali ,,Aleksandar Nikolić’’. Noko je posle dva minuta pogodio šest poena, u jednom trenutku, sve koševe crveno-belih dao je upravo on, a trojkom Voldena, Zvezda je uspevala da ostane uz Asvel koji nije promašivao u uvodnom delu susreta. Sve su pogađali Francuzi.

Nisu stajali ni jedni ni drugi, sve do promašaja Lajta za tri poena posle pet minuta meča. Volden je samouvereno ušao u ovaj duel sa dve trojke, baš kao i Dio na drugoj strani. Odlično je šutirala ekipa Ti-Džej Parkera u prvoj deonici pogodivši čak četiri trojke iz pet pokušaja, a i procenat za dva je bio na 75 odsto. Zvezda je prednjačila u skokovima, kojih je bilo sedam tokom uvodne četvrtine.

Sjajno šutersko veče imao je Asvel, a ujedno su igrali i veoma dobru odbranu, što im je i donelo dvocifrenu prednost. Posle 15 minuta, Zvezda je primila 40 poena, što svakako nije karakteristično za Radonjićeve timove. Prava rafalna paljba ekipe iz Liona.

Bilo je i 15 poena razlike za Francuze, ali serijom 8:0, beogradski sastav je uspeo da se vrati u igru. Stao je šut Asvela, a Zvezda je ipak poluvreme okončala sa sedam poena zaostatka.  

Uspela je Zvezda na startu nastavka da smanji i na pet razlike, ali ubrzo je počeo Asvel ponovo da pogađa. Lendri Noko bio je izuzetno bitna karika u ovom meču, ali ostatak ekipe je pravio pojedine greške i promašaje koji su usporili rezultatski povratak.

Priliku je u trećoj deonici dobio Lengston Hol, čiji ulazak je uneo novu energiju u tim. Odlična odbrana Hola u poslednjem minutu, sprečila je Asvel da poentira, a u kontri je Kuzmić završio akciju i Zvezda je došla do pola koša u odnosu na rivala.

Prvi put posle kraja prve četvrtine, Zvezda je povela, poenima Kuzmića, a potom i Duopa Rita. Odbrana se poboljšala i ušlo se u egal, te rezultatsku klackalicu.

Briljirao je u završnici Ognjen Dobrić, koji je pogađao trojke i dizao ekipu, ali i Asvel je ušao u ritam i dramatičan finiš se nastavio. Fal je pravio poteškoće domaćima, posebno zajedno sa Kolom. Teško se branio taj centralni pik, što je osetio ovaj dvojac i konstantno udarao po toj rani.

Imala je Crvena zvezda priliku da izjednači u poslednjem napadu. Dva puta je pokušao Lojd za tri poena, ali oba puta je bio neprecizan.

Najefikasniji u timu Dejana Radonjića bili su Dobrić i Volden sa 17 poena. Kada je reč o Asvelu, francuska ekipa bila je predvođena Norisom Kolom koji je utakmicu završio sa 22 poena.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

KUKOČ O OBRADOVIĆU: Najbolji ikad u zadnjih 20 godina, uspeo bi u NBA

Košarkaši Partizana poraženi su juče od Olimpijakosa u Evroligi. Ponovo su u jednom delu meča doživeli pad, i ispustili +14...

POVEZANE OBJAVE