Radonjić: Poslednjih 25 minuta primer kako moramo igrati za ispunjenje naših ciljeva

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić smatra da je šutersko raspoloženje Asvela odlučilo meč, ali i da je njegova ekipa ipak imala šansu za pobedu.

– Početak je bio nedovoljno dobar za nas. Oni su prvo otvorili meč sa teškim šutevima, što im je donelo samopouzdanje. Iako su dosta iskusni. Pokazali su šutersko raspoloženje i tek pred kraj prvog poluvremena su promašili nekoliko šuteva – započeo je Radonjić.

Kako je šut Asvela posustao, Zvezda je počela da koristi prilike rivala i smanji razliku, te izgubi meč na jednu loptu.

– Videlo se da smo dobro ušli u drugo poluvreme, da smo igrali tvrđe, agresivnije i sa dosta koncentracije. Potrošilo se puno vremena da dođemo do egala. Napad je bio mnogo drugačiji nego što je to bilo u prvom poluvremenu. Lopta je mnogo bolje išla. Imali smo dve, tri situacije da rešimo meč u našu korist, ali otišlo je u drugom pravcu. Asvel je pokazao raskošan kvalitet i na kraju su slavili.

Recept za nastavak sezone, Radonjić zna. Poslednjih 25 minuta su pokazatelj onoga što ekipa treba da radi, smatra straget crveno-belih.

– Nema dramatike. Ima dobrih i loših stvari. Ukoliko u nastavku sezone budemo pokušavali kao u ovih poslednjih 25 minuta, možemo pokazati da ćemo biti spremni za ispunjenje naših ciljeva. Biće i pobeda i poraza, ali potrebno je da radimo sve kako bismo u najboljem mogućem statusu dočekali najvažnije utakmice.

Radonjić je na kraju upitan da prokomentariše situaciju sa Džonijem O’Brajantom, ali nije se dugo zadržao na tom slučaju.

– Kao što se zna, O’Brajant je suspendovan. Niko ne može da bude iznad tima. O ostatku slučaja, razgovaraće se unutar kluba – završio je Radonjić.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Iz Budućnosti izneli očekivanja pred Partizan

 Drugi meč polufinalne serije ABA lige između Partizana i Budućnosti igra se 7. maja u Podgorici. Očekivanja uoči meča broj...

POVEZANE OBJAVE