Skandinavci na vrhu piramide, Danska brani svetsku titulu

U finalu, 27. po redu najveće smotre svetskog rukometa, igraće dve selekcije sa severa Evrope, ponovo. Pre dve godine to su bile Danska i Norveška, a sada će se Dancima suprotstaviti Švedska. 

  Prvo polufinale u Kairu nije donelo dramu, ali zato drugo jeste, iako su Danci vodili od prvog do poslednje minuta. ”Furija”, inače aktuelni šampion Evrope, imala je napad za izjednačenje u poslednjem minutu, ali se posle šuta Marćana lopta od prečke odbila na liniju gola Danaca. Podsetimo da su ”Vikinzi” prošli pravu golgotu u četvrtfinalu protiv domaćina Egipta, kada su bili na pragu poraza, a sada će se boriti za novu svetsku krunu. 

  U prvih 15 minuta meča igralo se gol za gol, Danska je vodila sa jednim ili dva gola razlike, a prvi put se odlepila serijom 3:0 na polovini poluvremena. Razlika je išla i do +5, ali su Španci, zahvaljujući braći Dujšebajev, na poluvreme otišli sa samo dva gola minusa, bilo je 18:16.   

 Drugo poluvreme bilo je sjajno, Danska je držala prednost, a raspucao se Mikel Hansen, najbolji igrač ove selekcije. ”Furija” je počela da sustiže razliku polovinom drugog poluvremena, a kod 26:25 promašili su kontru za izjednačenje. Nekoliko puta je prednost Danske bila samo jedan gol, ali nijednom Španija nije uspela da izjednači. Kada su odbili taj napad, ”Vikinzi” su se ponovo odlepili na +4 u finišu i činilo se da je priča gotova. Međutim, nisu odustajali evropski šampioni, kod rezultata 35:34 pošli su po izjednačenje i produžetke, ali Marćan sa crte nije uspeo da savladao odičnog golmana Landina. 

  Mikel Hansen je bio nezaustavljiv sa 12 pogodaka, uglavnom posle solo akcija. Saugstrup je postigao 7, ali nikako ne treba zaboraviti golmane Landina i Melera. Na drugoj strani jednu od najboljih partija u reprezentaciji Španije odigrao je Danijel Dujšebajev. On je postigao 7 golova, jedan manje je dodao Figueras, a 5 puta je strelac bio Makeda.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Zvezda objavila važnu informaciju za navijače pred polufinalni duel sa Megom! (FOTO)

Košarkaši Crvene zvezde za nedelju dana, u petak 3. maja, dočekuju Megu u prvoj utakmici polufinala ABA lige. Ova utakmica...

POVEZANE OBJAVE