Svetski šampion Formule 1 i dalje bez ugovora

Britanski vozač i sedmostruki svetski šampion Formule 1 Luis Hamilton i dalje nije potpisao ugovor sa Mercedesom.

Njemu je s okončanjem minule sezone istekao ugovor sa nemačkim timom, te jedan od najboljih vozača ikada i dalje nema ekipu za novi šampionat. Jasno je da je Mercedes jedina opcija, ali za sada ,,škripi” u pregovorima kod trajanja ugovora.

Hamilton bi da dobije dugoročan ugovor, što Mercedes nije spreman da mu ponudi, budući da je Britanac nedavno napunio 36 godina i da na Gridu postoje mladi vozači na koje nemački tim želi da se fokusira, što im je zalog za budućnost.

Šef ekipe Toto Volf otkrio je da će do dogovora uskoro doći, ali da je prepreka u pregovorima upravo trajanje ugovora.

– Nismo daleko od dogovora. Kada će se to desiti? Uskoro je fleksibilan termin, ali uskoro. Znamo kada se putuje u Bahrein na prvu trku, a do tada će sve biti rešeno – rekao je Volf.

Austrijanac smatra da Hamilton neće potpisati trogodišnji ugovor, što je, kako smo već naveli, Britančeva želja.

Mislim da neće doći do takvog dogovora. Razgovaramo o tačnom trajanju i moramo oči držati otvorenim. Luis je neverovatno važan, ne samo za naš tim, nego za marku Mercedes. Takođe, mi smo veliki prijatelji – rekao je Volf, vođa tima od 2014. godine.

On je podsetio da Mercedes ima talentovanog Džordža Rasela, koji je minule sezone vozio jednu trku za taj tim u odsustvu Luisa Hamiltona i iako zbog kvara nije uspeo da završi borbu za podijum, impresionirao je sve.

Nova sezona startuje 26. marta u Bahreinu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

RAD I TRUD SE ISPLATILI: Bivši golman Intera i Milana u Juventusu!

Bio je član Intera i Milana, a sada će pojačati Juventus! Kako prenose italijanski mediji, Vojćeha Ščensnog će među stativama zameniti...

POVEZANE OBJAVE