”Tri krune” idu po svetsku krunu

Francuska – Švedska 26:32 (13:16)

Rukometaši Švedske prvi su finalisti Svetskog prvenstva u Egiptu.

Izgleda da je ova drevna zemlja talična za Šveđane pošto su oni bili svetski prvaci na predhodonom Mundijalu održanom u Egiptu 1999. godine.


Malo ko je verovao da će se ova skandinavska selekcija uopšte boriti za medalju, imali su dva remija u drugoj fazi, protiv Slovenije i Belorusije, ali su najviše pokazali u mečevima u kojima je to bilo najvažnije, protiv Rusije u direktnog okršaju za plasman u četvrtfinale, i sada u bici za veliko finale protiv Francuske.
Bukvalno od prvog minuta selekcija ”Tri krune” bila je u prednosti, Francuzi su vodili samo jednom, bilo je 7:6 za ”Trikolore”, i to je bilo sve. Već u prvom poluvremenu stigli su Skandinavci do +4, ali je ulazak Remilija nekako stabilizovao Francusku, ipak ne zadugo. U prvih 30 inuta, pored nepogrešivog krilnog igrača Hampusa Vanea, istakao se i golman Paliska, za razliku od čuvara mreže francuske selekcije koji nisu uspeli ništa da odbrane.


Nisu Švedi dopuštali ”petlićima” da im se približe previše u nastavku. Uspela je Francuska da spusti zaostatak na jedan gol samo na početku drugog dela, bilo je 17:16, ali tada Šveđani prave seriju 3:0 i prednost bez većih teškoća čuvaju do kraja. Na kraju je i razlika bila najveća na meču, Švedska je slavila sa šest golova prednosti. Rival Šveđanima biće bolji iz drugog polufinala u kome igraju aktuelni svetski protiv aktuelnog evropskog šampiona, Danska protiv Španije. Francuzi će se boriti za bronzu, što bi bio lep uspeh nakon 22. mesta na prethodnom Mundijalu i činjenice da su u Egipat došli bez Nikole Karabatića.


Ubedljivo najefikasniji pojedinac bio je Hampus Vane sa 11 golova, Peterson je dodao 6, a Karlsbogard 4. Kod Francuza najviše golova postigao je levokrilni napadač Deska, koji je u drugom poluvremenu dao 5 golova, te Nedim Remili sa 4.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Tadić promašio penal, Olimpijakos ispisao istoriju!

Fenerbahče je večeras na svom terenu dočekao Olimpijakos. Viđena je još jedna neizvesna utakmica posle 3:2 za Grke u...

POVEZANE OBJAVE