Filipovski posle meča u Ljubljani: Savest mi je čista, okrenuti se domaćim igračima

Još jedan poraz Partizana u ABA ligi označio je kraj nadanja o plasmanu u 4 najbolja kluba ABA lige.

Pobeda Cedevite olimpije od 78:65 je samo još jednom pokazala sve slabosti crno-belih koji su imali vođstvo samo jednom na mečeu i to nekih 15-ak sekundi.

Trener crno-belih Sašo Filipovski osvrnuo se na meč u Ljubljani.

Čestitam Cedevita Olimpiji na zasluženoj pobedi. Nalaze se u izvrsnoj formi i dugo nisam video ekipu koja je napadački toliko moćna. Šanse su bile 50:50 dok smo držali nivo koncentracije i rezultat koji je bio dobar po nas, a onda se Cedevita Olimpija serijom pogodaka za tri poena odlepila, a mi sa druge strane nismo bili raspoloženi u napadu. Danas praktično ništa nismo uspeli da realizujemo ni ispod koša, ni sa distance i to je bilo ono što je napravilo razliku. Sve najbolje želim Cedevita Olimpiji u nastavku sezone, a mi moramo da podignemo šutersku formu jer nas u nastavku sezone očekuju teške utakmice u ABA ligi i Evrokupu, rekao je Filipovski.

On je objasnio da je sada već vreme da se naprave radikalne promene u ekipi.

Jasno je da kada dođe do promene trenera tokom sezone situacija nije dobra. Partizan je veliki kluba u mora da nastavi da se bori, ali već sada treba praviti promene iz temelja. Savest mi je čista, dajem svoj maksimum, to očekujem od igrača, pa se nadam da će i rezultati u nastavku sezone biti bolji. Ali sada, po mom mišljenju, treba forsirati domaće igrače, napredovati iz dana u dan, te se korak po korak vratiti na mesto, na kojem Partizan treba da bude, na osnovu ugleda i rejtinga, završio je strateg crno-belih.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Vildoza: Srećan sam što se vraćam u Beograd

Bivši igrač Crvene zvezde, Luka Vildoza trenutno nastupa za grlki Panatainaikos, ali ga samo lepa sećanja vezuju za crveno-beli...

POVEZANE OBJAVE