Jaka Blažič srušio Partizanove plej-of snove

Partizan je doživeo deveti poraz u ABA ligi pošto je bila bolja i Cedevita Olimpija sa 78:65 . Ključ takmice je serija Ljubljančana od 16:0 sa kraja trećeg period i do sredine četvrtog. Crno-beli su imali katastrofalan šut za 3 poena 6/33. Ovim porazom Partizan je praktično ostao bez šansi plej of ABA lige

Počelo je loše po crno-bele. Domaći su prepoznatljivo krenuli sa šutevima za tri poena i poveli su ubrzo 13:3. Ipak, Partizan uspeva serijom od 7:0 da dođe do 13:10, a Veličković je promašio trojku za izjednačenje. Od tog trenutka Ljubljančani ponovo počinju da dižu prednost koju su sačuvali do kraja prvog dela igre koji se završio 22:18.

Drugi deo igre je počeo isto kao i prvi, Cedevita Olimpija je vrlo brzo stekla prednost 29:20. Ipak, Partizan je ubrzo ponovo uhvatio priključak i održavala se razlika između 3 do 7 poena za domaće. Kako je odmicalo prvo poluvreme procenti tima iz Ljubljane u šutu za tri su opadali, tako da je Partizan na kraju stigao do 40:37 na kraju drugog perioda. Posebno se istakao Jaka Blažič koji je postigao 14 poena u prvih 20 minuta.

Treći period počeo je promašajima sa obe strane, a posle trojke Blažiča domaći su poveli sa 48:42. Međutim, tu se Partizan budi i pravi seriju 8:0 i sredinom četvrtine stiže do prvog vođstva na meču 48:50 posle dve vezane trojke Markusa Pejdža. Ipak, već posle tajm auta domaći prave seriju 6:0 i ponovo vraćaju prednost, a nezaustavljiv je bio Jaka Blažič koji je do kraja četvrtine imao sjajnih 28 poena. Na kraju 62:55.

Četvrta četvrtina je počela kao iz košmara za Partizan. Cedevita Olimpija je serijom od 9:0 stigla do plus 16 koji su praktično značili kraj nadanja crno-belih. Partizan je u napadu bio nemoćan. Do prvih poena su stigli posle slobodnih bacanja Džoša Perkinsa posle više od 6 minuta igre, a prvi koš iz igre su postigli 40 sekundi pre kraja meča. Na kraju 78:65 za domaće.

Kod domaćih najefikasniji je bio pomenuti Jaka Blažič sa 28 poena, Peri je postigao 14, Hopkins 10. Kod Partizana Jaramaz je dao 15 poena, Pejdž 11.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Vildoza: Srećan sam što se vraćam u Beograd

Bivši igrač Crvene zvezde, Luka Vildoza trenutno nastupa za grlki Panatainaikos, ali ga samo lepa sećanja vezuju za crveno-beli...

POVEZANE OBJAVE