Detalji iz Mesijevog ugovora: Za četiri godine 555 miliona evra bruto!

Španski list ,,El Mundo” objavio je detalje aktuelnog ugovora kapitena Barselone Lionela Mesija.

Jasno je da, kao jedan od najvećih igrača ikada koji su hodili tranvnatom površinom, Lionel Mesi nije jeftin, ali brojke koje je objavio ,,El Mundo” i tiču se njegovog ugovora potpisanog 2017. godine su sulude!

Više od pola milijarde evra, tačnije 555.237.619 miliona evra bruto sliće se u džep Argentinca kada mu istekne saradnja sa Barselonom u junu 2021. godine. Kada se od toga oduzme porez i drugi standardni troškovi, procenjuje se da je Barsin kapiten prihodovao blizu 300.000.000 evra.

Prema ,,El Mundu”, Mesi je za svaku sezonu dobijao 138 miliona evra fiksno, uz bonuse, 115.225.000 za potpisivanje ugovora, odnosno nastavak saradnje, a gotovo 78.000.000 je prihodovao bonusa na vernost.

Sada su mnoge stvari i iskristalisane, odnosno zbog čega potpisivanja novog ugovora, između ostalog, još uvek nema. Istina je da Mesi čeka predsedničke izbore u klubu, te odlazak Đozepa Bertomeua, ali jasno je da Barselona u ovom momentu ne može da ponudi ni približnu saradnju svom najboljem fudbaleru. Katalonski klub je u finansijskim problemima, rezultati nisu najbolji, titula je bliže Madridu nego njima ove sezone i problemi se samo gomilaju.

Ono što je takođe važno istaći – Mesijeva uloga pri ulasku određenih sponzora u klub poput Najkija ili Rakutena – bila je ključna. Niko od njih ne bi bio na ,,Nou kampu” da nisu prethodno ostvarili direktan kontakt sa Mesijem. Klub nije poslovao na pravi način i iako je Mesi ,,ispumpao” veliku količinu novca iz Barselone, još veću je doneo.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Bandović nakon plasmana u finale Kupa: Zaslužili smo!

Fudbaleri Vojvodine savladali su ekipu Radničkog u Kragujevcu i plasirali se u finale Kupa Srbije. Trener Novosađana Božidar Bandović rekao...

POVEZANE OBJAVE