Jovanović: Suvišno je govoriti o Zvezdinom kvalitetu, izazov igrati protiv evropskih igrača

Trener košarkaša Mega Soccerbeta Vladimir Jovanović istakao je pred derbi meč sa Crvenom zvezdom u ABA ligi da se njegov tim mora fokusirati na nekoliko bitnih stvari.

Strateg Mege, koja je apsolutni hit ove sezone regionalnog takmičenja, smatra da Zvezdu ne treba posebno predstavljati, ali da zna šta njegova ekipa treba da uradi ne bi li ostvarila pozitivan rezultat.

– Suvišno je pričati o kvalitetu Crvene zvezde koja se posle prvog dela sezone pojačala na poziciji beka i centra, a posle su se kompletirali posle izostanaka nekoliko važnih igrača zbog povreda i korona virusa. Znamo šta nas očekuje i šta odlikuje ekipu Zvezde, pre svega jako agresivna odbrana uz dosta kontakta na koju mi moramo da nađemo pravi odgovor. Svi ostali košarkaški elementi neće biti važni ukoliko ne budemo uspeli na pravi način da odgovorimo igri u kontaktu koju Zvezda nameće, kako u odbrani, tako i u napadu. Sa druge strane, moramo biti koncentrisani, ne smemo dozvoliti Crvenoj zvezdi da iz naših izgubljenih lopti trči i da ima drugi napad posle skoka. Utakmicu ćemo shvatiti na pravi način, kao izazov da se takmičimo sa igračima koji se takmiče na najvišem mogućem nivou u Evropi. Nadam se da ćemo pružiti dobar otpor i odigrati pravu utakmicu svih 40 minuta – rekao je Jovanović.

Utakmica između Crvene zvezde i Mege na programu je u ponedeljak od 18 sati u hali ,,Aleksandar Nikolić’.

Foto: Mega Soccerbet/Ivica Veselinov

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

LOŠA FORMA TRAJE: Kecmanović zaustavljen u Rumuniji

Srpski teniser Miomir Kecmanović nije uspeo da se plasira među osam najboljih na turniru u Bukureštu. Izgubio je meč osmine...

POVEZANE OBJAVE