Kosanović oštro o stanju u srpskom fudbalu: Nema sistema, ne može da se dovede Italijan iz druge lige za milion evra

Nekadašnji trener Crvene zvezde i brojnih srpskih klubova, Milorad Kosanović, na svoj način prokomentarisao je stanje u srpskom fudbalu.

Na udaru iskusnog stručnjaka našla se i Crvena zvezda i reprezentacija.

Čitam novine i piše Zvezda prva u Evropi, nije izgubila 66 utakmica, a ne piše protiv koga ta Zvezda igra. Moramo da pričamo istinu, ovo je užas. Zvezda igra protiv Zlatibora i Bačke, a oni je porede sa Liverpulom, to je smešno. Zvezda ne može da izgubi u Beogradu dok je ovakva situacija u fudbalu, to nije dozvoljeno. Stvar je završena u suštini. Zvezda, Partizan, Vojvodina i ovaj Rabotnički ili Čukarički, ne znam ni kako se zovu… Dole je isto manje-više sve poznato, ali barem igraju ta neka deca pa da vidimo šta tu ima. Doduše, kada razmislim, možda je i loše ako su talentovani jer to znači da će ih odmah prodati i talenat će propasti, rekao je Kosanović u emisiji “60 minuta sa Vladom i Acom na MaxBet radiju.

Kosanović je nešto detaljnije pojasnio osnovni problem srpskog fudbala.

Pogledajte samo Živkovića šta mu se desilo u karijeri. To je momak koji bi sada morao da nosi reprezentaciju. Mora da se menja sistem, da se uvede red. Ne možete da dovedete Italijana iz druge lige za milion evra. Moraju da se smanje plate, da i neki drugi klubovi žive od države, a ne samo Zvezda i Partizan. Kada sam bio u Zvezdi igrači su odlazili za po 30 miliona, setite se Dekija ili Perice Ognjenovića. Nisu oni otišli sa 19 godina, nego sa 22. Mi smo se odrekli takvog sistema, a tu su i ti menadžeri sa ulice koje ne zanima fudbal nego samo da završe posao. Moramo da se vratimo osnovama, da se ulažu u škole. Imamo i slučaj Lazara Markovića, on više ni ne želi da ide iz Partizana, njemu je verovatno i muka onakvog inostranstva.

Selektora još nema, ali Kosanović smatra da se neće mnogo toga promeniti.

Ne verujem da će moći nešto ozbiljno da promeni. Ko god da dođe dolazi na gotovo, ima skroman izbor igrača. To je tim koji nije pobedio Škotsku u Beogradu. Da je bio neki drugi selektor možda bi pobedili, ali mi moramo da shvatimo da smo mi treća liga Evrope, to je realnost. Mi smo među najslabijima, zaključio je Kosanović.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

DEPONUJ PUTEM KARTICE I OSVOJI APPLE WATCH I FIT PASS!

Uplati depozit putem kartice na Meridian korisnički nalog i osvoji sjajne nedeljne i mesečne nagrade. Glavna premija je Apple...

POVEZANE OBJAVE