Lacio držao čas fudbala u Bergamu, Boga doneo bod Sasuolu na Sardiniji u 95. minutu [VIDEO]

Odlično je počela nedelja za gostujuće ekipe u Seriji A. Na četiri odigrane utakmice 20. kola tri pobede gostujućih ekipa i jedan remi.

Derbi je igran u Bergamu gde je Atalanta dočekala Lacio. “Boginja” je prošle sedmice deklasirala Milan na “San Siru”, ali je nešto slično doživela danas na svom stadionu od Rimljana.

Već u 3. minutu Adam Marušić je postigao spektakularan gol za vođstvo Lacija. Veliku šansu da duplira prednost gostiju imao je Sergej Milinković-Savić, ali je nejgov udarac glavom zaustavila stativa. Domaći nijednom nisu ugrozili gol Reine u prvih 45 minuta. Posle odlične akcije u tri poteza u 51. minut gosti stižu do drugog gola. Reina je ispucao loptu, Imobile glavom prebacio do Koree, a ovaj predriblao i Golinija i smestio loptu u mrežu.

Iako je Lacio bio bolji rival i u narednom periodu, sledeći gol postigla je Atalanta. Učinio je to rezervista Pašalić koji je dobro pratio akciju i odbijenu loptu od stative poslao u gol. Očekivao se pritisak domaćih, koji nisu izgubili od Lacija više od četiri godine u Seriji A, ali ih je brzo smirio novi gol Rimljana. Dvojica igrača sa klupe, Pereira i Murići bili su egzekutori. Prvi je završio kompletan posao, a drugom je preostalo da postigne gol za konačnih 3:1.

Sekunde su delile Kaljari od trijumfa nad Sasuolom. Tim sa Sardinije vodio je od 75. minuta golom Žoao Pedra, ali je Boga izjednačio u petom minutu sudijske nadoknade i doneo bod ekipi iz Ređo Emilije. Filip Đuričić je igrao za goste do 78. minuta.

Đenova je bila ubedljiva na gostovanju u Krotoneu, slavila sa 3:0 i ostavila povratnika u elitu na poslednjem mestu na tabeli. Matija Destro je bio dvostruki strelac za Đenovljane, a jedan pogodak postigao je nemački internacionalac Čibora. U ekipi Krotonea Golemić je igrao ceo meč, dok Miloš Vulić nije ulazio u igru. Odbranom Đenove komandovao je Ivan Radovanović.

U prvom meču dana Udineze je slavio u Speciji i prekinuo niz od devet utakmica bez trijumfa. Jedini strelac bio je Rodrigo De Paul u 52. minutu sa bele tačke. Obe ekipe meč su završile sa desetoricom, pošto su isključeni Saponara s jedne i strelac jedinog gola De Paul, s druge strane.

Atalanta – Lacio 1:3 (0:1)
Pašalić 79′ – Marušić 3′, Korea 51′, Murići 82′

Kaljari – Sasuolo 1:1 (0:0)
Žoao Pedro 75′ – Boga 90+5′

Krotone – Đenova 0:3 (0:2)
Destro 24′,51′, Čibora 29′

Specija – Udineze 0:1 (0:0)
De Paul 52′(p)

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Efes rutinski protiv Baskonije, Monako nakon preokreta bolji od Asvela, pobeda Barselone

Košarkaši Efesa savladali su Baskoniju i nastavili borbu za Top 10 Evrolige. Od samog početka turski predstavnik je igrao...

POVEZANE OBJAVE