Misija u Juveu gotova, Berlin nova destinacija

Nemački fudbaler Sami Kedira karijeru će nastaviti u Herti iz Berlina.

Epizoda u Tornu posle šest godina završava se ove zime. Kedira će se vratiti u domovinu i pojačaće berlinski klub. Bivši nemački reprezentativac staviće paraf na dvoipogodišnji ugovor i vrlo je moguće da će upravo u Herti i završiti karijeru, budući da će po isteku saradnje imati 36 godina.

Iako je u Juventusu od 2015. godine, Kedira nije uspeo da sakupi 100 mečeva u Seriji A, zapravo, nedostaje mu još jedan. Nije tu glavni razlog njegova forma, već povrede koje su bile česte i pratile ga tokom čitave njegove karijere. Činjenica da je nastupao za Real Madrid pet i za Juventus šest sezona, dovoljno govori o njegovom kvalitetu, ali fizički, nije mogao da isprati taj nivo u kontinuitetu.

Herta je svesna da dobija veliki kvalitet u veznom redu, ali isto tako i igrača kojem odsustvo sa terena nije strano. Kockali su se u Berlinu, ali su ipak odlučili da je Kedira čovek koji može da im pomogne u borbi za opstanak u Bundesligi.

U svom kabinetu, Kedira ima titulu prvaka sveta sa Nemačkom, pet Serija A, tri Kupa Italije, jedan Superkup Italije, jednu La ligu, dva Kupa Španije, jedan Superkup Španije, jednu Ligu šampiona, jedan Superkup Evrope, dva Svetska klupska prvenstva, jednu Bundesligu i jedno Evropsko prvenstvo za igrače do 21 godine. Prilično impresivno.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Karlos Tevez završio u bolnici

Legendarni argentinski fudbaler Karlos Tevez nalazi se u bolnici u Buenos Ajresu. On je trener argentinskog kluba Independijentea, a sinoć...

POVEZANE OBJAVE