Novak: Problem sa žuljem je rešen, članovi reprezentacije u istoj kući

Najbolji teniser sveta Novak Đoković rekao je na konferenciji za medije povodom početka ATP kupa da se u Melburnu oseća kao kod kuće.

Đoković je suvereni kralj Australijan opena, budući da je pehar na ovom Gren slemu podizao čak osam puta u svojoj karijeri, što ga čini najtrofejnijim teniserom u istoriji ovog turnira.

Osećam se kao kod kuće svaki put kad dođem ovde. Još od 2008. godine kada sam prvi put osvojio ovaj turnir, svaki put kada se pojavim osećaj je sve lepši – rekao je Đoković.

Branilac trofeja u ATP kupu i Australijan openu nije mogao do kraja da odigra svoj egzibicioni meč u Adelejdu u petak protiv Italijana Sinera zbog žulja koji ga je mučio na stopalu.

– Žulj je sada prošlost. Promenio sam patike na treningu. Testirao sam nekoliko modela i pronašao onaj koji mi najviše odgovara – kazao je svetski broj jedan.

U utorak, selekcija Srbije sastaje se sa Kanadom na otvaranju ATP kupa, a Novak je otkrio da je atmosfera u ekipi sjajna i nadaju se da će odbraniti titulu osvojenu prošle godine.

– Atmosfera je odlična, kao što je to bio slučaj i prošle godine na ATP kupu. Odsedamo svi zajedno u kući – zabavljamo se, mnogo je smeha, dobre energije i druženja. Mislim da nam svima to pomaže ne samo za ATP kup, već i za Australijan open i nastavak sezone. Uvek se radujem nedeljama u kojima smo svi u ekipi, nadamo se novom uspehu – ističe Đoković.

Đokovićev rival u ATP kupu biće Denis Šapovalov, a dvoboj Srbije i Kanade otvaraju Dušan Lajović i Miloš Raonić 2. februara.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SERIJA A: Nezadovoljni Španac doneo važnu pobedu Laciju (VIDEO)

U prvom meču 33. kola Serije A, fudbaleri Lacija savladali su Đenovu u gostima 0:1. Strelac jedinog gola bio je...

POVEZANE OBJAVE