Šou Lilarda u 11 sekundi, Lejkersi preživeli u Bostonu

U toku noći između subote i nedelje odigrano je osam susreta u NBA ligi.

Veče je obeležio svakako meč Čikago Bulsa i Portland Trajlblejzersa. Bulsi su od gotovog, napravili veresiju.

Iako je Portland bio bolji rival u najvećem delu susreta, te su u jednom periodu bili u prednosti od 19 poena, Bulsi su bili nadomak pobede posle trojke Zeka Lavina, te penala Kobija Vajta. Imali su +5 domaći u poslednjih 11 sekundi meča. Usledila je lopta sa strane za Trajlblejzerse i potom nestvarna trojka Demijena Lilarda. Pritisak pod košem Bulsa urodio je plodom i gosti su ponovo došli u posed, na svega nekoliko sekundi pre kraja, a onda…Deža vi! Ponovo je Lilard nemogućim šutem pronašao lopti put do koša i to za tri poena, što je značilo pobedu za Portland.

Izvanredan meč imao je Lilard postigavši pritom 44 poena, uz devet asistencija. Kakvu sezonu ima! Na drugoj strani, najbolji je bio Lauri Markanen sa 31 penom.

Neizvesno je bilo i u Bostonu, gde je gostovao šampionski tim Lejkersa. Poljuljani su bili izabranici Frenka Vogela sa tri poraza u nizu i hitno su jurili odgovor na to. U ekipu se posle povrede vratio Entoni Dejvis i pomogao sa svojih 27 poena, ali moglo je biti i drugačije da je Danijel Tajs pogodio u završnici.

Na pet minuta do kraja meča bilo je izjednačeno (85:85), da bi Lejkersi odigrali bolju završnicu i stvorili zalihu poena koju nisu ispustili (96:89), iako je prilike za to bilo posle poena Kembe i Tejtuma. U poslednjim sekundama je Tajs uhvatio promašaj Kembe, ali i on nije bio precizan.

Dejvis je imao učinak od 27 poena i 14 skokova, a Tejtum na drugoj strani 30 poena i devet skokova.

Šarlot Hornets – Milvoki Baks 126:114
Čikago Buls – Portland Trajlblejzers 122:123
Majami Hit – Sakramento Kings 105:104
Nju Orelans Pelikans – Hjuston Rokets 112:126
Boston Seltiks – Los Anđeles Lejkers 96:96
San Antonio Spars – Memfis Grizlis 112:129
Dalas Maveriks – Finiks Sans 105:111
Golden Stejt Voriors – Detroit Pistons 118:91

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NADOMAK ČIŠĆENJA: Jokić na korak od tripl dabla, 3:0 za aktuelnog šampiona! (VIDEO)

Košarkaši Denvera na korak su od plasmana u polufinale zapadne konferencije. Nastavili su seriju pobeda protiv Lejkersa i brejkom u...

POVEZANE OBJAVE