Drugačije ne može: Jokić drugi put u nizu igrač nedelje na Zapadu [VIDEO]

Srpski centar Nikola Jokić izabran je za najboljeg igrača minule nedelje u Zapadnoj konferenciji.

Po drugi put zaredom, Jokić je prigrlio ovo priznanje i kada se uzme u obzir njegova forma, jedan je od najvećih konkurenata za MVP nagradu ove sezone.

Prethodne nedelje, Jokić je blistao, kako to i radi od starta kampanje. Njegovi Denver Nagetsi imali su skor od 3-1, a on je prosečno beležio 30.8 poena i 10.8 skokova na te četiri utakmice, šutirajući 62 odsto iz igre.

Osim što je nosio svoj tim do tri pobede, Jokić je u duelu sa Jutom upisao svoje ime u nove stranice istorije Nagetsa. Protiv Džezera je postigao 33 poena za poluvreme, što je bilo prvi put da neki košarkaš franšize iz Kolorada postigne taj broj poena u prvom delu igre od Alena Ajversona. Njemu je to uspelo, sada već davne, 2007. godine.

Kada već sumiramo, aktuelni presek Jokićevog učinka u dosadašnjem toku NBA šampionata jeste sledeći: 535 poena (drugi na listi), 235 skokova (četvrti), 171 asistencija (treći), 35 blokada (izjednačen na drugom mestu). Nijedan košarkaš u istoriji NBA lige nije završio sezonu među pet najboljih u svakom od parametara.

Pored Jokića na Zapadnoj konferenciji, na Ističnoj najbolji je bio Džejms Harden iz tabora Bruklin Netsa.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NAKON DOMINANTNIH 10 GODINA: Englezi će po lošem pamtiti ovu sezonu!

Juče su završeni revanši četvrtfinala Lige konferencija i Lige Evrope. U drugom elitnom takmičenju UEFA po značaju, sastaju se Bajern...

POVEZANE OBJAVE