SENZACIJA: Maldini pokazao, a Milan doveo srpskog dragulja!

Fudbalski klub Milan angažovao je mladog srpskog defanzivca Miloša Kerkeza iz mađarskog Đera!

Kada Maldini i Milan pozovu, teško je reći ,,ne”. Proslavljeni Italijan je sa svojim skautima pronašao novi dragulj, koji će se brusiti pod njihovom prismotrom od ove zime, pa nadalje. U pitanju je Miloš Kerkez, momak rođen pre 17 godina u vojvođanskom naselju Vrbas i koji je standardni član ekipe Đera.

Zapazili su ga skauti iz Milanela u drugom rangu Mađarske, uvideli njegove kvalitete, a ko je bolje mogao da vidi potencijal u njemu od Paola Maldinija. Čoveka koji je slavu stekao igrajući za Milan i to upravo na poziciji, štopera, ali i levog beka, što pokriva i Kerkez.

– Sudbina. Dobili smo priliku da Miloš može da ode u Milan. Rečeno je da će biti član prvog tima i da će raditi uz Tea Ernandeza uz kojeg može mnogo da uči. Dakle, biće drugi levi bek u timu – rekao je Stefanov menadžer Danijel Kapoši.

Sam Miloš nije mogao da krije oduševljenje što će iz druge lige Mađarske, krenuti put Serije A i ni manje ni više sedmostrukog šampiona Evrope.

– Veoma sam zahvalan svojim trenerima u Đeru, posebno Peteru Starku i Šandoru Čatou što su brinuli o mojoj karijeri tamo i pronašli mi poziciju na kojoj se najbolje snalazim. Ne samo da sam postao bolji fudbaler, već su mi se i razmišljanja promenila. Period karantina tokom pandemije koronavirusa koji sam proveo sa starijim igračima mi je mnogo pomogao u tom sazrevanju. Đer je postao moja druga porodica i nikada neću zaboraviti šta mi je pruženo – kazao je Kerkez.

Nedavno se Juventus spominjao kao tim koji je zainteresovan za njegove usluge. I sam Kerkez je rekao da navija za ,,staru damu”, a sada je pokucao Milan…

Istina je, navijam za Juventus od malena, ali sada je situacija ipak drugačija i nadam se da će Milan biti taj koji će biti prvi na kraju sezone. Paolo Maldini je za mene najbolji levi bek ikada, a Teo Ernandez je jedan od predvodika današnje generacije. Zanimljivo da i Ernandez ima dvostruko državljanstvo kao i ja – kazao je Kerkez.

Odmah je usledilo pitanje i koju će reprezentaciju odabrati budući da ima i srpsko, ali i mađarsko državljanstvo.

Razgovarao sam o tome ranije sa porodicom i odluka je bila jednoglasna. Definitivno ću odabrati reprezentaciju Mađarske. Za tu odluku zaslužan je moj boravak u Đeru – kazao je Kerkez.

On je do 14. godine boravio u kulskom Hajduku, nakon čega se prijavio na kamp Rapida iz Beča. Od stotinu momaka, izabrana su dvojica i upravo je Kerkez bio jedan od odabranih. Nije se navikao na boravak u Beču i po preporuci svog oca, otisnuo se u Đer pre dve godine.

Ove sezone je standardan. Odigrao je 16 mečeva za prvi tim i upisao je jednu asistenciju!

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Bio je velika zvezda Milana i PSŽ-a! Sada ima 36 godina i nema klub

Žeremi Menez (36) svojevremeno je bio zvezda Monaka, Rome, PSŽ-a i Milana, a sada je dočekao kolaps igračke karijere. Zadnjih...

POVEZANE OBJAVE