Jedini besprekorni: Branioci titule preokrenuli, Novak i dubl doneli Srbiji tešku pobedu nad Kanadom

Novak Đoković – Denis Šapovalov 2:0
(7:5, 7:5)

Đoković/Krajinović – Raonić/Šapovalov 2:0
(7:5, 7:6(4))

Teniska reprezentacija Srbije savladala je Kanadu ukupnim rezultatom od 2:1 posle preokreta u prvom susretu grupe ,,A” ATP kupa u Melburnu.

Minus koji je usledio nakon prvog meča nadoknađen je zahvaljujući Novaku Đokoviću, koji je posle velike borbe ipak dobio Denisa Šapovalova u dva seta, iako je kod oba morao strpljivo da sačeka svoju šansu, a potom je ugrabi i iskoristi.

Obojica su dobro servirali, za tek dve brejk prilike u prvom setu i to obe za Novaka u istom gemu. Izvukao se Šapovalov i tek posle 12 gemova, Kanađanin rođen u Izraelu je poklekao iako je imao dve šanse da izbegne ishod koji je ipak usledio. Posle sat vremena igre, Đoković je imao 1:0.

Slična situacija viđena je i u nastavku – servisi su služili obojicu odlično i tek jednom je bila brejk lopta i to za Novaka na startu seta. Ostatak gemova, rešavan je izuzetno brzo. Pritisak u finišu bio je, izgleda, preveliki za Šapovalova, Novak je delovao konkretnije i želeo je da reši pitanje pobednika pre taj-brejka. Iskoristio je najbolji teniser sveta svoju šansu, brejknuo rivala i dobio duel.

Ubrzo se pristupilo i odlučujućem meču. Đoković je imao kratko vremena za predah budući da je činio dubl sastav sa Filipom Krajinovićem. Prekoputa mrežice našli su se Raonić i Šapovalov. Ponovo su servisi igrali glavnu ulogu, te je srpski sastav prvobitno došao do brejka u 11. gemu za kapitalnu prednost. Sjajno je riternirao Krajinović u pojedinim momentima, što je olakšalo posao našem timu. Pritisak se u potpunosti prebacio na Kanađane, koji su pružili odličan otpor, ali mogli su samo do taj-brejka, gde su izgubili sa 7:4.

Tako je Srbija došla do prvih bodova, ujedno do velike prednosti pred duel sa Nemačkom u grupi ,,A”. Takođe, ovo je bila 10. pobeda selekcije Srbije na ATP kupu na 10 odigranih mečeva.

Foto: ATP cup

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Ružna slika pred derbi: Tuča Delija i Grobara

Navijači Crvene zvezde i Partizana sukobili su se ovog popodneva uoči 173. večitog derbija koji će biti odigran na...

POVEZANE OBJAVE