Kokoškov o grupi na OI: Izazovna je, ali prvo da se kvalifikujemo

Selektor muške košarkaške reprezentacije Srbije Igor Kokoškov rekao je nakon žreba grupne faze Olimpijskih igara da ,,orlovi” prvobitno moraju da se kvalifikuju, pa tek onda misle o grupi.

Žrebom u Mijeu određeno je da -će muška reprezentacija Srbije, ukoliko bude uspešna na Predolimpijskom kvalifikacionom turniru u Beogradu, u Tokiju biti u grupi B sa nacionalnim timovima Australije i Nigerije i pobednikom turnira u Splitu (učestvuju Hrvatska, Nemačka, Rusija, Meksiko, Tunis i Brazil). Da bi se izborili za mesto u ovoj grupi, izabranici selektora Igora Kokoškova od 29. juna od 4. jula 2021. u srpskoj prestonici treba da trijumfuju na turniru u konkurenciji Italije, Dominikanske Republike, Novog Zelanda, Portorika i Senegala.

– Grupa će biti izazov i verujem da će košarkaški turnir na Olimpijskim igrama biti veoma atraktivan za gledaoce širom sveta. Naš cilj je da se nađemo u toj grupi i da na OI napravimo što bolji rezultat, ali pre toga moramo da se kvalifikujemo kroz predolimpijski turnir. Na prvom mestu, važno je da nam igrače zaobiđu povrede i da budemo u što jačem sastavu, potpuno spremni. Ipak, u ovom trenutku je realnije da budemo više fokusirani na februarske kvalifikacije i mečeve u Gruziji. Olimpijske igre jesu cilj, ali idemo korak po korak – rekao je Kokoškov.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Potvrđeno: Milošević više nije selektor Bosne i Hercegovine

Savo Milošević više neće biti selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine. Kako je potvrđeno za N1 čelnici N/FS BiH su obavili razgovor...

POVEZANE OBJAVE