Predstavljen Falko: Hteo sam desetku, uzbuđen sam zbog derbija

Fudbalski klub Crvena zvezda predstavio je danas poslednje zimsko pojačanje Italijana Filipa Falka.

Ofanzivni vezni fudbaler stiže iz Lećea za 1.200.000 evra, uz 300.000 bonusa i sa šampionom Srbije je potpisao dvoipogodišnju saradnju.

– Falko je igrač koji je izuzetno tehnički potkovan i jak u igri jedan na jedan i verujem da će biti veliko pojačanje. Odigrao je prošle godine odlično u Seriji A i voleo bih da sa istim uspehom nosi i naš dres – rekao je Mrkela.

Reč je potom preuzeo novi član Stankovićevog tima, koji je rekao da je odlično dočekan od strane saigrača i delegacije kluba.

– Odlično sam dočekan. Poznavao sam istoriju kluba, prvi utisci su prelepi, momci su me izuzetno primili i kada sam došao u Tursku, veoma sam lepo dočekan, što me je iznenadilo – rekao je Falko.

Nije se Falko rastao u najboljem mogućem raspoloženju sa Lećeom. Dugo je trajala ta transfer saga, čak je Italijan i odstranjen iz tima…

– Nije se završilo najbolje sa mojim bivšim klubom. Razočaran sam zato što sam odrastao u tom timu, postigao sam velike stvari sa njima. Međutim, ne želim više da mislim o tome, već da se usredsredim na novu epizodu.

Osim zemljaka u stručnom štabu, Falko će imati i zemljaka na terenu. Naravno, u pitanju je Dijego Falćineli. Takođe, otrio je i da je ,,desetka” na dresu bila njegova želja.

– Dijega poznajem od ranije i jako ga cenim kao saigrača i kolegu i nadam se da ćemo se lepo uklopiti. Prvobitno sam želeo desetku, ali nju nosi Katai, 20 je takođe zauzet, a 11 je datum mog rođenja.

Upitan je Falko i o tome koliko zna o srpskom fudbalu.

– O srpskom fudbalu znam mnogo i visok je. Kao mali sam posmatrao srpske igrače i najviše se divim Dejanu, zbog uspeha koje je ostvario u dresu Intera. Osvojio je sve što se moglo osvojiti. Očigledno je da je taj pobednički mentalitet koji je imao u Italiji, doneo ovde.

Zvezdu u drugoj polovini februara očekuju susreti sa Milanom, a Filipo će naspram sebe imati bivšeg saigrača Franka Kesija, koji je jedan od najznačajnijih fudbalera ,,rosonera”.

– Sa Kesijem sam igrao u Ćezeni i o njemu imam samo pozitivne stvari da kažem. Vrlo mi je drago što je završio u Milanu i siguran sam da će to bidi zanimljiv duel između nas dvojice na sredini terena.

Novinare je zanimalo i to u kakvoj se spremi nalazi, budući da nije odigrao niti jedan meč u poslednjih mesec dana. Na rastanku, navijači Lećea priredili su mu i pesmu, na šta je, kako kađe, izuzetno ponosan.

– Nisam igrao jedan mesec, ali sam sve vreme radio na svojoj spremi i nadam se da ću uskoro ući u ritam. Kada je reč o pesmi koju su mi posvetili, jako sam ponosan što sam to doživeo. Znam da je sada mnogo dece peva i to je za mene motiv više.

Spominjale su se i veće cifre za njegove usluge, ali Falko kaže da ne želi time da se bavi.

– Svoju vrednost ne određujem ja, niti se time bavim. Moj zadatak je da dobro igram i radim ono što najbolje radim. Nemam problem sa temeperamentnošću. Miran sam i fokusiran.

Bivša ,,desetka” Lećea imaće priliku da učestvuje u jednom od najpoznatijih svetskih derbija.

– Poznajem istorijsko rivalstvo sa Partizanom i znam koliko je taj meč svima važan. Vrlo sam ponosan što ću uskoro zaigrati protiv tog kluba – završio je Falko.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SERIJA A: Salernitana i matematički ispala, Frozinone pobegao iz zone ispadanja (VIDEO)

U prvom meču 34. kola Serije A, Frozinone je savladao Salernitanu 3:0. Ekipa sa juga Italije je ovim porazom i...

POVEZANE OBJAVE