Radnički spreman za nastavak Superlige

Fudbaleri niškog Radničkog vratili su se u petak iz turskog Beleka, gde su boravili 15 dana i obavili glavni deo priprema za prolećni deo sezone u Superligi Srbije.

Niški tim je u Turskoj odigrao pet kontrolnih mečava. Savladao je poljski LKS (1:0) i ukrajinski Inhulec (2:1), izgubio od poljske Jagelonije (0:3) i ruske Alanije (3:5) i remizirao sa ruskim Akronom (1:1).

Logično je da se momci odmore posle napornog rada i puta. Realizovali smo plan rada u Antaliji u potpunosti, organizovali smo više od 20 jakih treninga i odigrali kontrolne mečeve protiv dobrih protivnika. Veoma sam zadovoljan pruženim na ovim mečevim, jer su moji fudbaleri u svaki ulazili kao da se radi o prvenstvenim utakmicama i maksimalno motivisani. Priliku da se pokažu dobili su svi i otprilike mi je jasno na koga koliko mogu da se oslonim u drugom delu sezone. Pred nama je težak raspored u prva četiri kola drugog gela prvenstva. Gostujemo čak tri puta, a bićemo domaćini Crvenoj zvezdi. Mnogo toga zavisiće nam od učinka u tim mečevima. Nećemo se razmetati nekim velikim obećanjima, Idemo utakmicu po utakmicu, ali ja sam optimista. Cilj Radničkog je da igra Evropu. Mi smo u prvom delu dosta zaostali na tabeli, tako da nećemo obećavati, a sa druge strane daćemo sve od sebe da zacrtani cilj ostvarimo, rekao je šef stručnog štaba Radničkog Vladimir Gaćinović.

Trener Radničkog tokom boravka u Turskoj nije mogao da računa na dvojicu standardnih defanzivaca Nikolu Aksentijevića i Nikolu Stevanovića, koji su bili deo reprezentacije Srbije na turneji po Americi.

Njih dvojica će se uključiti u redovan rad sa ekipom. Veoma mi je žao što nisu bili sa nama u Turskoj, ali mi je i jasno koliko igračima znači da budu deo nacionalnog tima. Dobio sam informacije da su dobro trenirali pod komadom mog kolege Ilije Stolice i očekujem da ovde dođu u punoj formi. U ovom prelaznom roku vratio nam se Dušan Pantelić, oporavili  su se od povreda Aleksandar Kovačević i Nenad Šljivić, koji nisu igrali u završnici prvog dela šampionata, tu su povratnik na Čair iz Jagodine Petar Ristić i pojačanja Ognjen Đuričin, Veljko Trifunović i Mladen Kovačević, koji se nameću, kazao je Gaćinović.

Duel između Metalca i Radničkog zakazan je za subotu od 15 časova. Radnički će u ovaj meč ući kao sedmoplasirani na tabeli sa 30 bodova na svom kontu, dok je Metalac 12. poziciji sa 25 bodova. Niški tim je u prvom kolu tekućeg prvenstva pobedio Metalac na svom stadionu rezultatom 3:0, a taj duel odigran je 1. avgusta prošle godine.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ŠLJIVIĆ PRE PUTA U IVANJICU: Cilj je jasan, on je dupla kruna

Fudbaleri Crvene zvezde su pauzu za nacionalne timove iskoristili za jedan prijateljski meč. Crveno-beli su savladali Zenit sa 1:0. Sada...

POVEZANE OBJAVE