Žreb za OI: Košarkaši i košarkašice znaju svoje rivale!

U sedištu FIBA u švajcarskom Mijeu održan je žreb za košarkaške turnire na Olimpijskim igrama u Tokiju 2021.

Naše najbolje košarkašice, koje su obezbedile plasman na Olimpijske igre preko kvalifikacionog turnira koji je u februaru prošle godine održan u Beogradu, izvučene su iz trećeg šešira u grupu A sa reprezentacijama Kanade, Španije i Koreje. U grupi B su Nigerija, Japan, Francuska i SAD, a u grupi C Australija, Portoriko, Kina i Belgija.

Kada je reč o muškom turniru, naša reprezentacija će, ukoliko bude uspešna na Predolimpijskom kvalifikacionom turniru u Beogradu, u Tokiju biti u grupi B sa nacionalnim timovima Australije i Nigerije i pobednikom turnira u Splitu (učestvuju Hrvatska, Nemačka, Rusija, Meksiko, Tunis i Brazil). Da bi se izborili za mesto u ovoj grupi, izabranici selektora Igora Kokoškova od 29. juna od 4. jula 2021. u srpskoj prestonici treba da trijumfuju na turniru u konkurenciji Italije, Dominikanske Republike, Novog Zelanda, Portorika i Senegala.

U A grupi muškog Olimpijskog turnira u Tokiju igraće reprezentacije Irana, Francuske, SAD i pobednik turnira u kanadskom gradu Viktoriji (Kanada, Grčka, Kina, Urugvaj, Češka i Turska).

U C grupi će se takmičiti Argentina, Japan, Španija i pobednik turnira u litvanskom Kaunasu (Litvanija, Koreja, Venecuela, Poljska, Slovenija i Angola).

KOŠARKAŠICE

A GRUPA

Koreja

SRBIJA

Kanada

Španija

B GRUPA

Nigerija

Japan

Francuska

SAD

C GRUPA

Australija

Portoriko

Kina

Belgija

KOŠARKAŠI

A GRUPA

Iran

Francuska

SAD

Pobednik turnira u Viktoriji

B GRUPA

Australija

Pobednik turnira u Splitu

Pobednik turnira u Beogradu

Nigerija

C GRUPA

Argentina

Japan

Španija

Pobednik turnira u Kaunasu

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Tijago Silva odlučio gde nastavlja karijeru

Iskusni brazilski štoper Tijago Silva objavio je da na kraju sezone napušta Čelsi. On će napustiti samim tim i Evropu...

POVEZANE OBJAVE