Hrabri Partizan pobedio Lokomotivu u poslednjim sekundama [VIDEO]

Partizan – Lokomotiva 71:69 (22:24, 13:24, 17:8, 19:13)

U okviru 4. kola F grupe Top 16 faze Evrokupa, Partizan je u poslednjem napadu ostvario pobedu nad Lokomotivom 71:69.

Promašio je Partizan prvi napad, pa su gosti odgovorili sa dva vezana šuta Linča. Ubrzo je uspeo  domaći tim preko Veličkovića i Jaramaza da nadoknadi zaostatak i smanji na 5:7. Lokomotiva je koristila uspešno svaki napad, dok je Partizan imao problema u realizaciji. Gosti su poveli 13:5. Ponovo se raspucao Veličković i zahvaljujući njegovih pet vezanih poena i prodoru Jaramaza, Partizan je ostvario seriju 7:0 za smanjenje prednosti Lokomotive na 13:12, na polovini prve deonice. Održavali su prednost gosti od par poena razlike, uz nekoliko promašaja i izgubljenih lopti sa obe strane. Partizan je igrao dobru, ali grubu odbranu, pa zbog faulova nije uspeo da ostvari prednost nad ruskim timom, a rezultat na kraju prve četvrtine bio je 24:22 u korist gostiju. Uprkos tvrdoj igri, pre svega rezultatski, crno-beli su imali 75% procenat šuta za dva poena, ali i šest izgubljenih lopti.

Ekipa iz Beograda otvorila je drugu četvrtinu kako je prvu zatvorila, sa dva vezana faula za manje od 20 sekundi. Lokomotiva je imala +6, pa je Filipovski zatražio tajm-aut ne bi li smirio strasti u svojoj ekipi. Ništa se nije promenilo, Partizan nije postigao nijedan koš posle tri minuta igre, a gosti su to iskoristili da dođu do dvocifrene prednosti prvi put na meču – 32:22. Pejdž je postigao prve poene za domaće, ali je Kamings odmah odgovorio. Na pola druge četvrtine jedine poene za ,,parni valjak” postigli su Tomas i Pejdž, i to ukupno 6. Ponovo je usledio tajm-aut za srpski klub, pri najvećoj razlici na meču 44:28 za Lokomotivu. Dve trojke Pejdža, za minimalno smanjenje prednosti, presekao je trener Pašutin tajm-autom. Nije uspeo Partizan mnogo da se oporavi, ali je svakako smanjio prednosti na 35:48 na poluvremenu. Neujednačeno suđenje, izgubljene lopte i apsolutni pad u igri Partizana, i s druge strane dominacija Lokomotive, mladih igrača u napadu, pre svega Motovilova, obeležili su drugu deonicu.

Hervi je otvorio meč već u prvom napadu i zaokružio na 50. Ubrzo je iz prvog lakog kontranapada za Partizan, Tomas i Jaramaz smanjili su prednost gostiju na jednocifrenu razliku – 44:50. Igralo se bržim tempom mi tečnijom igrom, i dalje uz grubu odbranu sa obe strane, ali boljim prodorom i realizacijom pre svega kontri crno-belih. Ipak, uprkos dobroj defanzivnoj igri, nije uspeo Partizan sve da naplati ruskom timu. Šest vezanih poena Mike dovela su domaće do samo četiri poena zaostatka. Minuto do kraja Pejdž je morao da napusti teren zbog rasekotine na licu prilikom kontakta sa protivničkim igračem. Nikoliko promašenih šuteva i izgubljene lopte Lokomotive i samo 8 poena u četvrtini, dozvolili su da se Partizan vrati u igru i smanji prednost gostujućeg tima na 56:52.

Hervi i Kraford pogodili su za goste, na drugoj strani precizan je bio Tomas i onda je usledio duži period bez koša sa obe strane. Igralo se prilično ujednačeno, ali je Partizan pravi jeftine greške. Perkinsova greška u koracima, faulovi, usporili su crno-bele ka promeni rezultata. Lokomotiva je pet minuta pred kraj utakmice imala sigurnih +8. Rašon Tomas odigrao je dobru odbranu, ali nisu domaći uspeli to da iskoriste i pretvore u poene. Tomas je igrao sjajno i u napadu i sa Pejdžom vratio Partizan u konkurentnu poziciju smanjivši razliku na 63:65. Minut i po do kraja uspeo je Jaramaz konačno da pogodi trojku za pola koša zaostatka beogradskog tima. Ipak ne uspevaju da iskoriste šansu za vodstvo i Lokomotiva je ponovo povisila na tri razlike. Ali Perkins nije dozvolio da se tu završi i pogodio je trojku 30 sekundi pre kraja za 69:69. Izgubili su loptu gosti, a Partizan je uspeo da iskoristi poslednji napad za pobedu 71:69.

Partizan je predvodio Rašon Tomas sa 23 poena i osam skokova, njega je Jaramaz sa 11 poena,  Veličković sa devet i Mika, Perkins i Pejdž sa po osam poena, dok je Mika ostvario i šest skokova.

U gostujućem timu Kraford je postigao 16, Hervi 15 uz 12 skokova, a Lanč je postigao 10 poena.

Posle ovog trijumfa, Partizan ima skor 2:2, kao i Trento, dok je Lokomotiva poslednja sa jednom pobedom i tri poraza, a Metropoliten prvi sa tri pobede i jednim porazom.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

UBEDLJIVO U MAJSTORICI: Crvena zvezda je šampion Srbije!

Odbojkaši Crvene zvezde slavili su u majstorici Superlige protiv Partizana 3:0 (25:23, 25:18, 25:18). Samo je prvi set bio neizvestan...

POVEZANE OBJAVE