Liverpul opet šokiran na svom ,,Enfildu”, Siti grabi ka tituli, Lester ka Ligi šampiona [VIDEO]

Još londonski derbi između Totenhema i Čelsija i gotovo je vanredno 22. kolo engleske Premijer lige.   

U večerašnjim utakmicama gostujuće ekipe bile su  perfektne, na pet mečeva isto toliko pobeda gostiju.

Lider prvenstva, Mančester Siti, lako je odneo bodove sa ,,Turf Mura” u Barnliju i nastavio neverovatnu seriju uspeha. ”Grašani” su vezali devetu pobedu u Premijer ligi, a 13. u svim takmičenjima, dok nisu poraženi na prethodnih 20 utakmica. Ko je mogao da pretpostavi da će Gvardiolin tim, nakon slabog starta prvenstva, biti ovako dominantan u ovom trenutku. U Barnliju je sve bilo gotovo u prvih 45 minuta. Prvo je Gabrijel Žezus načeo tim Šona Dajša u 3. minutu, da bi pogodak Rahima Sterlinga u finišu poluvremena rešio sve dileme. U nedelju Siti igra veliki derbi protiv Livepula posle koga bi mogao da napravi ozbiljniju distancu u odnosu na konkurente.   

Sve dalje od opstanka je Fulam. Sa ”Krejven Kotidža” je bodove odneo Lester, nadoknadio nedeljni poraz od Lidsa, ali se i revanširao ”Kolibarima” za poraz na svom ”King Paueru”. I ovde je sve rešeno u prvom poluvremenu, u odsustvu Džejmija Vardija za golove su se pobrinuli Iheanačo, koji je pogodio u 17. minutu, te defanzivac Džastin golom pred kraj poluvremena. Za tim Fulama igrao je Aleksandar Mitrović, imao je jednu dobru šansu na početku meča, kod rezultata 0:0, ali mu je šut izblokiran. Lester je treći sa 42 boda, dva manje od Mančester Junajteda, dok je Fulam prvi ispod crte, ali sa čak 8 bodova manje od Barnlija koji je ispred njih.   

Zanimljivo je bilo na ,,Eland Roudu” gde je pobedio Everton i tako vratio ilo za drago Lidsu za poraz na svom ,,Gudisonu”. Domaćin je imao veliku terensku inicijativu tokom celog meča, ali su gosti bili konkretniji. U jeku napada Jorkširaca padali su golovi na drugoj strani. Prvo je Sigurdson pogodio za vođstvo ,,karamela” u 9. minutu, da bi Kalver-Luin, nakon prekida, povisio na 2:0 u 41. Činilo se da će tim Marsela Bijelse uspeti da se vrati u meč, smanjili su na početku nastavka preko Rafinje, ali golova, posle tog u 48. minutu, više nije bilo. Everton je sada na 6. mestu, dok je Lids na 11. poziciji.   

Očekivali smo golove na ,,Vila parku” u duelu Aston Vile i Vest Hema, ali smo morali na njih da čekamo celo poluvreme. Posle 0:0 u prvih 45 minuta u nastavku su obe ekipe prikazale sjajnu igru, a bodovi su priplai gostima. U roku od samo pet minuta dva puta se tresla mreža tima iz Birmingema, prvo je, ove sezone sjajni Souček doneo prednost ,,čekićarima” u 51. minutu, da bi pet minuta docnije prednost duplirao Džesi Lingard. Smnajio je Votkins u 81. minutu, ali je Lingard, svojim drugim golom tri minuta kasnije, rešio sve dileme.     

Za iznenađenje večeri pobrino se Brajton. Tim iz najpozantijeg engleskog letovališta slavio je na ”Enfildu” protiv šampiona golom Kolumbijca Alzatea u 56. minutu. ,,galebovima” je ovo deseti bod iz poslednja četiri meča u ligi, a ni na jednom im se mreža nije zatresla. Pobedili su Lids, Totenhem i Liverpul sa po 1:0, dok su bez golova igrali sa Fulamom. Šta reći o Klopovom timu? Posle skoro 70 uzastopnih utakmica bez poraza na svom stadionu, vezali su drugi uzastopni, a već četvrti na kome nisu pobedili. Da sve bude gore, Liverpul na poslednja tri meča na svom ,,Enfildu” nije dao ni gol. Mohamed Salah je imao dve prilike za ,,redse”, po jednu u svakom poluvremenu, ali je to bilo malo da se dobije čvrsta ekipa Brajtona. Liverpul je tek četvrti i ima sedam bodova manje i meč više od Sitija pred međusobni okršaj. Brajton je načinio ogroman korak ka sigurnoj zoni, sada su 15. sa 24 boda, deset više od prve ekipe ispod crte.    

Barnli – Mančester Siti  0:2(0:2)

Žezus 3′, Sterling 38′

Fulam – Lester 0:2(0:2)

Iheanačo 17′, Džastin 44′

Lids – Everton 1:2(0:2)

Rafinja 48′ – Sigurdson 9′, Kalvert-Luin 41′

Aston Vila – Vest Hem 1:3(0:0)

Votkins 81′ – Souček 51′, Lingard 56′,84′

Liverpul – Brajton 0:1(0:0)

Alzate 56′

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

KUKOČ O OBRADOVIĆU: Najbolji ikad u zadnjih 20 godina, uspeo bi u NBA

Košarkaši Partizana poraženi su juče od Olimpijakosa u Evroligi. Ponovo su u jednom delu meča doživeli pad, i ispustili +14...

POVEZANE OBJAVE