Amerikanci podneli zahtev za promene pravila Olimpijskih igara

Košarkaška reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država podnela je zahtev Međunarodnom olimpijskom kompitetu (MOK) za uvođenje novina na predstojećim Olimpijskim igrama.

Iz tabora SAD ističu da pojedini igrači naknadno trebaju da dođu zbog pomenutog plej-ofa, a takođe neko može izostati ukoliko se zbog aktuelne situacije dogodi neka neočekivana situacija.

Naime, Amerikanci su tražili da timovi mogu da menjaju svoje rostere tokom takmičenja, usled aktuelne situacije, budući da samo tri dana nakon završetka plej-ofa u NBA ligi, SAD igra svoj prvi meč na Olimpijskim igrama. Oni smatraju da bi od strane MOK bilo korektno da promene pravilo do kada timovi nacionalnih selekcija trebaju da budu prijavljeni. Do sada je to moralo da bude nekoliko nedelja pre starta turnira.

– Ova vremena nisu normalna. Imenovanje rostera do određenog datuma nema smisla. Ono što mi tražimo je fleksibilnost da zamenimo igrače koji poprilično kasno dolaze u kamp i na parket izvedemo najjači mogući tim. To se ne odnosi samo na nas, već i na ostale zemlje koje će učestvovati – rekao je prvi čovek selekcije SAD Džeri Kolanđelo.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Počela je USKRŠNJA RAPSODIJA: Pridruži se i preuzmi deo fonda od 1.200.000 DINARA!

Meridian sa ponosom predstavlja USKRŠNJU RAPSODIJU! Za sve ljubitelje slot igara stiže spektakl koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Sve do...

POVEZANE OBJAVE