Lalatović: Krstajić izvrstan trener, Voši fali 1.500.000 evra da uđe u Evropu, problemi u klubu i dalje tu!

Trener fudbalera Vojvodine Nenad Lalatović otkrio je pred meč sa TSC u Super ligi Srbije da finansijski problemi u klubu i dalje postoje.

Klub iz Bačke Topole je prošle godine promovisao Mladena Krstajića kao novog trenera i ovo će bivšem selektoru Srbije biti prva zvanična utakmica na klupi TSC.

– Sigurno je da nas čeka težak meč. Otkako sam ja trener, protiv njih smo dva puta odigrali nerešeno i jednom smo izgubili. Taj meč smo zasluženo poraženi, ali isto tako mislim da smo poslednji meč sa njima trebali da pobedimo. Dolaskom Mladena Krstajića sigurno je da će se desiti nešto novo u TSC. Krstajić je bivši selektor, a samim tim znači da se radi o jednom izvrsnom treneru. Njegov prvi saradnik je čovek koji je radio u našem omladinskom timu dugo vremena i odlično poznaje naš tim. Skoro je i gledao naše treninge. Još jedan od razloga zašto nas čeka težak meč, jeste taj što na pripremama nismo imali Vukadinovića, koji je rešavao mnoge mečeve, Čovića, koji je isto radio. On je umoran i slabije spava zbog vremenskih razlika koje su ga zadesile. Tu je i Stojković, koji je takođe standardan – započeo je Lalatović i nastavio o rivalu:

– TSC je organizovan klub i jedini uz Čukarički gde se sve daje u sekund. Tamo ne kasne plate, svi igrači su zadovoljni i kada imate jednu takvu ekipu, teško je igrati protiv nje.

Lalatović je istakao da se igračima Vojvodine još uvek duguje novac.

– Dobio sam obećanje da će nešto da se ispuni u Vojvodini i zato ću sada da ćutim. Hteo sam i danas, a posebno sutra posle utakmice da kažem svašta, ali još nije vreme ni mesto. Daću im šansu. Jednostavno, kada trener nema rezultate – on se menja. Kada pojedinci u foteljama ne mogu da ispune svoje zahteve – oni se takođe menjaju. Oni nisu dostojni tih pozicija jer ne mogu da ispune ono što je u 21. veku normalno – rekao je Lalatović i potom otkrio koliko se tačno duguje

– Vojvodina, verujte mi, uz dobar budžet, koji ovde žele da ulože u klub, može biti sila. Ne mogu da verujem da naša Vojvodina stalno ima neki problem. Zašto je to tako? Nije mi jasno. Možda i jeste, ali ne želim o tome. Volim ovaj klub i grad i dokle god sam ovde – boriću se! Mi ćemo našu lestvicu dizati, a sada je na njima da to urade. Pet plata zaposlenima i tri igračima. To je ono što se i dalje duguje.

Vojvodina je blizu dovođenja reprezentativca Zambije Emanuela Čabule. Ima 23 godine i igra u samom špicu.

– Imamo Čabulu kojeg želimo da dovedemo. Pogledao sam ga sa Kosanovićem i zadovoljan sam. On je gol-igrač. Pokretljiv, napada loptu, ima brzinu i to nam je potrebno. Uklapa se u ono što želim. Golgeter. Špic mora da pravi razliku, posebno ako je stranac. Mora u našoj ligi da da minimum 15-20 golova. Kao što je Partizan imao Sadika, Zvezda Boaćija… Smatram da Vojvodina mora da ima barem dva-tri stranca kako bi mogla da se umeša u trku za titulu, da odbrani trofej u Kupu i nađe se u Evropi. Da smo imali 1.500.000 evra kao neki klubovi, ubeđen sam da bismo igrali grupnu fazu Lige Evrope. Kao da neko u ovom klubu ne želi da eksplodiramo. Ovde da dođe nekih 10 jakih firmi i uloži po 150.000 evra, Vojvodina bi bila sila. Sve to može da se desi, ali je pitanje da li se to hoće ili neće – završio je Lalatović.

Autor: Nemanja Janošev

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Bandović nakon plasmana u finale Kupa: Zaslužili smo!

Fudbaleri Vojvodine savladali su ekipu Radničkog u Kragujevcu i plasirali se u finale Kupa Srbije. Trener Novosađana Božidar Bandović rekao...

POVEZANE OBJAVE