Micić pokorio Barselonu, Kalinić sjajan u pobedi nad CSKA

U prvim utakmicama 24. kola Evrolige pobede su ostvarili Anadolu Efes i Valensija.

Efes je slavio u Barseloni na krilima Vasilija Micića koji je odigrao sjajan meč i ubacio 26 poena za 36 minuta na parketu. Srpski reprezentativac je pogodio 7 od 9 šuteva za 2 poena, trojke je šutirao 1/4, a uz to je imao 3 skoka i 5 asistencija. Nad njim je napravljeno 7 prekršaja, a sa indeksom korisnosti 30 bio je MVP utakmice.

Micića je pratio Larkin sa 19 poena, dok je Singlton ubacio 13 poena. Na drugoj strani blistao je Nikola Mirotić sa 24 poena. Turski klub je vodio od prvog do poslednjeg minuta sa izuzetkom jednog izjednačenja (58:58).

U poslednji minut ušlo se sa vođstvom Efesa 86:78, ali su Kalates i Vesterman trojkama približili Barselonu na 86:84 16 sekundi pre kraja. Micić je potom pogodio oba penala, Mirotić poentirao 5 sekundi pre kraja, ali nije bilo vremena da se iskoriste promašena slobodna bacanja Šanlija sekund pre kraja.

Sjajan meč odigrali su Valensija i CSKA, a španski klub je do trijumfa stigao nakon dva produžetka. U regularnom toku Tobi je doneo izjednačenje Valensiji 24 sekunde pre kraja, da bi u poslednjem napadu Majk Džejms izblokiran. U finišu prvog produžetka Džejms je promašio trojku za pobedu, a isto je ponovio i u završnici drugog produžetka. Kod Valensije Prepelič i Kalinić su postigli po 22 poena, dok je kod CSKA Džejms postigao 37 poena.

Barselona – Anadolu Efes 86:88
Valensija – CSKA 105:103 (95:95, 84:84)

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

MEČ SE IGRA U LOZNICI: Poznat termin finala Kupa Srbije

Fudbaleri Vojvodine i Crvene zvezde plasirali su se u finale Kupa Srbije. Vojvodina je u Kragujevcu savladala Radnički 1:0, dok...

POVEZANE OBJAVE