Pojačanje pred kraj prelaznog roka: Lazar Marković prvi put protiv brata

Nekoliko dana pre početka prolećnog dela sezone Radnički iz Niša je dobio značajno pojačanje.

U sam smiraj prelaznog roka ugovor sa niškim klubom potpisao je brat Lazara Markovića, Filip, koji se tako posle skoro deset godina vraća u srpski fudbal.

Vraćam se u srpski fudbal posle skoro deset godina. Iza mene je lep period u inostranim ligama. Čvrsto sam odlučio da se vratim i evo me u Nišu. Na moju odluku da dođem u Radnički najviše je uticalo to što sam se brzo uverio u profesionalizam ljudi koji vode ovaj klub. Lako smo pronašli zajednički jezik, a čuo sam i sve najbolje o treneru Vladimiru Gaćinoviću i radujem se saradnji sa njim. Imam veliko iskustvo i nadam se da će ono značiti ekipi. Želim da Radničkom pomognem da ostvari cilj i da ponovo zaigra na evropskoj sceni, rekao je Marković.

Na odluku je uticao i razgovor sa bratom.

Pričao sam i sa bratom pre nego što sam došao ovde. On mi je takođe rekao sve najbolje o klubu i ljudima koji ga vode, Ivici Tončevu i Dejanu Propadalu, tako da je i taj razgovor dodatno uticao na mene da se odlučim za Radnički. Brat i ja nikada nismo igrali jedan protiv drugog, sada smo dobili priliku za to i radujem se unapred tom susretu. Interesantno je i da je Partizan mene kao mladog igrača skautirao i želeo u svom timu, a da je Lazar krenuo sa mnom jer majka nije želela da se razdvajamo. Tako su krenule naše fudbalske karijere. Nadam se da ću se što pre uklopiti u tim, čeka nas teška polusezona i verujem da ćemo biti na potrebnom nivou. Ja sam po vokaciji krilni igrač, mogu da pokrijem oba boka, a nije mi strana ni pozicija polušpica, zaključio je Marković po potpisivanju ugovora na Čairu.

Marković će priliku za debi u dresu Radničkog imati već u subotu od 15 časova, kada niški tim gostuje Metalcu iz Gornjeg Milanovca.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

UZBUNA U CRNO-BELOM TABORU: Hitan sastanak u Partizanu!?

Nakon poraza od TSC-a 2:1 u 32. kolu Superlige Srbije sastaće se Upravni odbor FK Partizan, javlja MaxBet Sport.  Kako javlja...

POVEZANE OBJAVE