Đuričić dovodi “čarapane” na megdan Partizanu: Ne smemo da sagorimo pa da poklonimo bodove Javoru

Bio je pomoćnik Sava Miloševića na klupi Partizana, potom je kao šef stručnog štaba Radničkog savladao crno-bele u Nišu, a u subotu će biti u Humskoj na klupi Napretka.

Milan Đuričić nije zabrinut što ekipa tokom zimskih priprema nije postigla ni gol.

Poznato je da nismo postigli gol na utakmicama u Turskoj, tri smo izgubili sa po 1:0, četvrtu odigrali bez golova, ali to me ne brine. Tako se namestilo, jer da su se sami sakupili, neko bi bar slučajno dao gol. Stvarali smo mnogo šansi i to stopostotnih i to me raduje. Jer, podsetiću, Napredak je u jesenjoj sezoni postizao po 0.75 golova po utakmici, a stvarao 2.70 šansi za 90 minuta. To je nedopustivo malo i zato i jesmo pretposlednji po efikasnosti. Zbog toga smo radili na promeni načina igre u smeru ofanzivnosti, ali isto tako želimo da promenimo u trkačkom smislu određene zahteve, rekao je Đuričić pred gostovanje Partizanu.

On je otkrio da će subotnji meč početi Luka Laban i naglasio da ekipa ne sme da sagori pred tri ključne utakmice u borbi za opstanak.

Luka Laban će početi utakmicu sa Partizanom. Nema razloga da krijemo, naprotiv, treba da se ponosimo. Biće tu još mladih igrača, svakako ćemo punu pažnju posvetili momcima iz podmlatka, iako nam je rezultat u ovom trenutku primaran. Labana sam selektirao u reprezentaciji 2014. godine, u prvom trenutku, kada sam došao u Napredak, ga nisam prepoznao, porastao je, razvio se. Za svoje godine, igra izuzetno zrelo, uostalom, time što sam otkrio da će biti starter na Topčiderskom brdu, sve sam rekao. Ove godine ispada čak šest ekipa, što automatski znači da je 12 kandidata u opticaju. Prve tri utakmice u Kruševcu igramo sa Javorom, Inđijom i Radom, najvećim konkurentima u borbi za opstanak i ti susreti su nam prioritet. To ne znači da ćemo se protiv Partizana unapred predati, već idemo u Beograd da pokušamo da osvojimo bodove. Ne smemo, ipak dozvoliti da nam ekipa sagori na Topčiderskom brdu i da potom poklonimo bodove Javoru. Tu je ključna uloga stručnog štaba, dodao je šef struke “čarapana”.

Utakmica je na programu u subotu od 17 časova.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Gocić pred Crvenu zvezdu: Respekt i priprema za Ligu šampiona!

Derbi meč poslednjeg kola ligaškog dela domaćeg vaterpolo šampionata igra se na bazenu SC "11. april" u subotu od...

POVEZANE OBJAVE