,,Lale” još ne cvetaju: Poraz Vojvodine u derbiju od Krstajićevog TSC [VIDEO]

Fudbaleri Vojvodine poraženi su sa 1:0 od ekpe TSC iz Bačke Palanke na stadionu ,,Karađorđe” u derbiju 17. kola Super lige Srbije.

Za razliku od prethodnih mečeva ova dva rivala, susret u Novom Sadu nije obilovao prilikama i meč je rešila jedna situacija.

VOJVODINA: Simić – Bjeković (od 45. Andrić), Saničanin, Bralić, Đorđević – Drinčić. Stojković – Vukadinović (od 81. Novevski), Zukić (od 45. Čović), Simić (od 66. Bojić) – Mrkaić (od 59. Gemović).

TSC: Filipović – Petković, Tomanović, Antonić, Petrović – Tumbasević (od 66. Đakovac), Zec, Babić – Stanojev (od 84. Duronjić), Santrač (od 84. Banjac), Lukić.

Nije bilo izrazitih prilika u prvih pola časa igre i ako ne računamo nekoliko pokušaja na obe strane, možemo reći da nije bilo mnogo zanimljivo na ,,Karađorđu’’. Timovi su uglavnom preko krila pokušavali da pronađu rupu u odbrani svog rivala i TSC je to uspeo 15 minuta pred kraj prvog dela meča.

Igrao se 30. minut kada je Đuro Zec dobio loptu na levom boku, provukao se između dvojice igrača Vojvodine, a potom šutirao. Uspeo je to da odbije golman Simić, ali samo do desnog beka gostiju Petkovića, koji je pogodio Bjekovića i lopta se našla u mreži za vođstvo TSC. Morala je Vojvodina potom da odgovori i najbolju priliku za to imali su šest minuta pošto su izvadili loptu iz svoje mreže. Šutirao je glavom Slavko Bralić posle prekida, naravno, Drinčića, ali gađao je preko prečke. To je bilo sve iz prvog poluvremena, a nakon što je sudija Jovanović označio kraj ovog dela igre, Nenad Lalatović je isključen zbog protestovanja.

Reagovala je Vojvodina promenama. Mladi Bjeković se nije proslavio u prvom poluvremenu i procena Lalatovića i njegovih saradnika bila je da iskusniji Antrić uđe na teren. Priliku su dobili još Čović i Gemović do 55. minuta.

Najbolja šansa u drugom poluvremenu, bila je za domaće, koji su u tim trenucima žestoko pritiskali pred golom rivala. Oprobao je udarac Veljko Simić iz ne baš lake pozicije, međutim, nije bio precizan.

Koliko izvanredan pas ima, pokazao je Nikola Drinčić još jednom. Poslao je sjajnu dugu loptu u 71. minutu za Miljana Vukadinovića, ali brzonogi napadač Vojvodine se pred sam kraj svog trka dao nešto jači for što je iskoristio golman Filipović i zaustavio ovaj pokušaj. I u ovoj akciji se videlo da Vukadinoviću nije bio dan, budući da i u nekoliko prethodnih situacija, jedan od najboljih igrača Novosađana nije bio na visini zadatka.

Upravo je njega zamenio mladi izdanak Vošine akademije Vladan Novevski, u trenucima kada je Bojić bio u šansi da poravna rezultat. Nisu crveno-beli iz Novog Sada to uspeli tada, a ni kasnije, pa je tim Mladena Krstajića uspeo da sačuva prednost stečenu u prvom poluvremenu i trijumfalno započne drugi deo sezone.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NEOČEKIVANO: Mladi košarkaš koji umalo nije uništio sezonu Partizanu napustio prestižni koledž

Jedan od najtalentovanijih centara na svetu Zvonimir Ivišić prošleg leta se, nakon odlične sezone u Studentskom centru, odlučio na...

POVEZANE OBJAVE