Stanojević: Dobro smo “podmazani”, svaki igrač je podigao nivo forme za 20 ili 30 odsto

Utakmicom sa Napretkom za Partizan će početi prolećni deo Linglong Superlige Srbije.

Aleksandar Stanojević je na konferenciji za medije izjavio da je zadovoljan pripremnim periodom i najavio da igrači mogu da očekuju još bolji Partizan.

Napredak ima iskusnog trenera, kojeg izuzetno cenim. Klub sa tradicijom, nezgodan za Partizan. Igrali su pripremne utakmice sa malo golova, a prva utakmica posle priprema je uvek najteža. Dobro smo “podmazani”, zadovoljan sam onim što smo uradili na pripremama. Svaki igrač je podigao nivo forme za 30 odsto, dobili smo veći broj igrača koji mogu da konkurišu za jednu poziciju u timu. Pojačali smo intenzitet u fazi odbrane i napada, ali videćemo kad krenu takmičarski mečevi. Oni nam donose neke nove stvari, pa možemo da pričamo za 4 ili 5 utakmica šta smo popravili, rekao je Stanojević.

Aktivnosti u januarskom prelaznom roku nisu bile tako intenzivne kao ranije.

Veliki broj igrača smo doveli pred kraj prošlog prelaznog roka. Očekivao sam i sad još neke igrače, ali nije bilo odlazaka. Imali smo jednog napadača spremnog, ali ostavili smo ga za juni, imali smo i rešenje za zadnjeg veznog, ali nismo želeli da gomilamo igrače. Neki igrači su se podigli, poput Štulića i Bajbeka. Mislim da smo se svi podigli 20 ili 30 odsto u odnosu na jesenji deo sezone.

Filip Stevanović je zbog povrede propustio kompletne pripreme.

Stevanović nije trenirao u pripremnom periodu, tek je sada počeo da trenira pa je znak pitanja kada će moći da bude u takmičarskoj formi. Štulić se tek sad oporavio, propustio je završnicu priprema. Najliži prvoj postavi od bonus igrača su Jović i Svetozar Marković.

Otvoreno je i pitanje ko će početi na poziciji desnog beka.

U konkurenciji su Miljković i Živković, Banjak će se vratiti u centralni deo odbrane. Još nisam odlučio ko će početi na desnom beku, videćemo u kakvom stanju će biti Miljković, bliži sam opciji da počnem sa Lutovcem.

Mnoge je iznenadio dolazak Nikole Terzića u samom finišu prelaznog roka.

Terzić nije prošao pripreme, očekujemo da se adaptira pa da u junu maksimalno računamo na njega. Preporučila ga je lakoća postizanja golova u seniorskoj konkurenciji, kao i činjenica da koristi levu nogu, jer mi takvog igrača nemamo u Omladinskoj školi, zaključio je trener crno-belih.

Meč u Humskoj na programu je u subotu od 17 časova.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Duljaj: Nisu to sitne greške, to su velike greške

U okviru 32. kola Superlige Srbije fudbaleri Partizana su na svom terenu izgubili od TSC-a rezultatom 2:1. Nakon poraza svoje...

POVEZANE OBJAVE