”Karamele” gorke za Junajted, Vest Hemu slađi bod u londonskom derbiju (VIDEO)

Mančester Junajted – Everton 3:3 (2:0) Kavani 24′, Fernandeš 45′, Mektomini 70′ – Dukure 49′, Rodrigez 52′, Kalvert- Luin 90+5′

Fulam – Vest Hem 0:0

Poslednje dve utakmice subotnjeg programa u Premijer ligi donele su dva nerešena rezultata.   

Na ”Old Trafordu” je bilo dramatično u okršaju Junajteda i Evertona, a gosti iz Liverpula izjednačili su na 3:3 u poslednjim sekundama meča. ”Crveni Đavoli” su imali prednost od dva gola nakon 45 minuta igre. Domaće je u vođstvo doveo Edinson Kavani, koji je glavom u mrežu sproveo centaršut Rašforda. Drugi gol za domaćina koji je postigao Bruno Fernandeš, a on je bio, blago rečeno, spektakularan. Portugalac je prihvatio loptu na 25 metara od gola, iskosa sa desne trane, a onda gotovo iz mesta poslao parabolu preko ruku golmana Olsena. Igrao se 45. minut.    

”Karamele” su brzo neutralisale prednost Junajteda. Prvo je Dukure odbijenu loptu od de Hee vratio u mrežu, da bi na asistenciju upravo Dukurea, Hames Rodrigez poravnao na 2:2. Sve to u samo tri minuta, od 49. do 52. Trebalo je dosta vremena Junajtedu da se ponovo pribere i krene po novu prednost. Pomalo iznenađujuće do nje su došli u 70. minutu. Izveden je prekid od strane Luka Šoa, a Mektomini je glavom postigao treći gol za svoj tim. I onda, kada se očekivao poslednji sudijski zvižduk, Everton je izveo prekid, a u gužvi se najbolje snašao Dominik Kalert-Luin i doneo važan bod svom timu. Junajted, za koji nije igrao Nemanja Matić, ostao je bez dva boda i sada zaostaje dva boda za gradskim rivalom Sitijem, s tim da ”Građani” imaju i dva meča manje odigrana. Everton je trenutno 6. sa 37 bodova.   

U malom londonskom derbiju Fulam i Vest Hem su igrali bez golova na ”Krejven Kotidžu”. Domaćin je tako vezao već 14. utakmicu na kojoj nije slavio u regularnom toku, računajući sva takmičenja. Šanse ”Kolibara” da i naredne sezone igraju u Premijer ligi sve su manje. Vest Hem može biti zadovoljan bodom, računajući ono što su prikazali, ali im jedan bod ne znači mnogo u pokušaju da se domognu plasmana u Evropu. Ipak, ”Čekićari” imaju samo jedan poraz, i to onaj od šampiona, u prethodnih 11 utakmica. Obe ekipe imale su po par prilika, gosti su jednom pogodili i prečku, ali ovo nije bio meč koji će se pamtiti. U jesenjem delu prvenstva Vest Hem je pobedio Fulam golom Součeka u 90. minutu, ali se više pamti promašeni penal Lukmana u 98. minutu za goste. Aleksanadr Mitrović je u igru ušao tek u 79. minutu i za kratko vreme provedeno na terenu nije imao ozbiljniji pokušaj ka golu rivala. Vest Hem je trenutno na 5. mestu sa 39 bodova, dok je Fulam 18. sa 15 osvojenih bodova i samo dve pobede u 23 kola.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Toni Kukoč o Grobarima: Strašna atmosfera

Legendarni hrvatski košarkaš Toni Kukoč bio je gost na večerašnjoj utakmici Partizana protiv Olimpijakosa u "Štark areni". Toni Kukoč je...

POVEZANE OBJAVE