Mamić: Zvezda je institucija, Terzić je pokrenuo sve

Nekadašnji predsednik Dinama Zdravko Mamić u intervjuu za Blic rekao je da Srbija bolje stoji na polju mladih igrača od Hrvatske.

Što se tiče talenata, tu nema dileme, u Srbiji ih ima više. Uostalom, duplo ste veća zemlja od Hrvatske. Postoje statistike koje kažu da su Crvena zvezda i Partizan u samom vrhu Evrope po proizvodnji talenata. Poenta je u nečemu drugom. Moj brat Zoran i ja smo napravili klub gde smo uvek štitili interese Dinama. Iako smo to krvavo platili optužnicama, uvek smo želeli maksimalan novac da dođe u Dinamo. Imali smo predloge da prodamo Modrića za milion, dva ili tri, a da će meni neko privatno dati još pet ili deset miliona evra. Ključ svega je to što sam štitio interese i imidž Dinama, nisam želeo jeftino da prodajem, i bio sam nezgodan pregovarač, to je imidž koji me prati godinama, rekao je Mamić.

Hrvatski biznismen je govorio o Crvenoj zvezdi i njenom predsedniku Zvezdanu Terziću.

Kad god se povoljno završi utakmica Zvezde u Evropi, ja već zovem i čestitam. Posle Dinama, uvek ću navijati za svaki klub sa ovih prostora. Do dolaska Zvezdana Terzića na čelo kluba, nažalost uvek se o Zvezdi govorilo samo kao o bivšem prvaku Evrope i sveta. Na stranu što sam prijatelj sa Terzićem, ali da se ne lažemo, njegovi rezultati su kolosalni. Četiri uzastopne titule u Srbiji, dve grupne faze Lige šampiona, dva proleća u Evropi. A, podsetiću, dok on nije došao, Zvezda je bila priključena na respirator. Ona je i danas opterećena određenim balastima iz prethodnog razdoblja, što je onemogućava da bolje radi i dodatno raste, istakao je Mamić.

Imao je samo reči hvale za crveno-bele istakavši značaj prvog čoveka kluba.

Verujte, kada bi se nekim čudom dugovi likvidirali, Zvezda bi se sigurno vratila na staze slave. Taj klub je institucija. Koristim priliku da čestitam Terziću i njegovim saradnicima na svemu što su učinili. On sam nije Zvezda, ali je, priznaćemo, sve je pokrenuo na bolje, kazao je Zdravko Mamić.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NAKON ŠTO JE RAZBIO DENVER: Edvards se poklonio Jokiću

Košarkaši Denvera gube nakon prvog meča polufinala zapadne konferencije. Minesota je napravila brejk 106:99 za vođstvo od 1:0. Kod pobednika se...

POVEZANE OBJAVE