Partizan izuo Čarapane, Jović debitantskim golom načeo goste (VIDEO)

Partizan – Napredak 3:0 (2:0) Jović 14′, Holender 40′, L. Marković 71′
   

Partizan je nastavio seriju pobeda u domaćem prvenstvu, upisao je osmu uzastopnu, pobedivši Napredak na svom stadionu sa 3:0. Ujedno, ovo je sedmi uzastopni meč u ligi u kome crno-beli nisu primili gol. Osim po trijumfu, meč će se pamtiti i po prvom golu Nemanje Jovića, i to na debiju u startnoj postavi, pošto je mladi fudbaler odigrao poslednjih dvadesetak minuta u duelu sa Lučancima na zatvaranju jesenjeg dela sezone. Istaknimo i to da je na klupi Napretka sedeo Milan Đuričić, trener koji je bio pomoćnik Sava Miloševića na utakmici u Kruševcu na startu sezone. Inače upravo je Đuričić naneo poslednji prvenstveni poraz Partizanu, bilo je to krajem oktobra, u vreme kada je predvodio niški Radnički.

Partizan: Stojković – Miljković, Obradović, S. Marković, Vujačić, Zdjelar (od 77′ Pavlović), Šćekić (od 61′ Jojić), Natho (od 61′ Suma), Jović (od 61′ L. Marković), Asano (od 74′ Baebek), Holender
Napredak: Ostojić – Laban (od 46′ Tomić), Milovanović, Marinković, Spermo, Marjanović, Kostić (od 90′ Đeković), Kočić(od 74′ Zonjić), Milunović (od 88′ Milošev), Melunović (od 88′ Bačanin), Čečarić

   Želeo je Partizan što pre da postigne gol na prolećnoj premijeri na svom stadionu, znajući da Kruševljani umeju da budu izuzetno motivisani u Humskoj, a samim tim i nezgodan rival. Zanimljivo je da je Napredak poslednji tim koji je pobedio Partizan na ovom stadionu, a to se dogodilo pre više od dve godine, s obzirom da crno-beli u 2020. nisu poklekli nijednom kao domaćini.   Već u 1. minutu ubacio je Asano, a Ostojić uhvatio loptu uz dosta problema. Videli smo zatim dva prekida u izvođenju Bibrasa Natha, prvo je ubacio u kazeni prostor, a onda šutirao, ali bez učinka. Prvi konkretan pokušaj imao je baš kapiten izraelske reprezentacije, Obradović je centrirao, Natho pokušao glavom, ali ona njemu više služi za razmišljanje na terenu.    

Tri minuta posle toga domaćin je poveo. Bila je to filigrantski precizna akcija Zdjelara, Holendera i Natha, koji je petom ostavio loptu za mladog Jovića, a ovaj tačno sa ivice šesnaesterca desnom nogom pogodio levi donji ugao Ostojićevog gola. Bio je to prvi seniorski gol momka koji je prošlog leta postao punoletan. Tek oko 20. minuta Čarapani su prešli na polovinu Partizana, dva puta ubacivali loptu u kazneni prostor, ali za Stojkovića nije bilo ni nagoveštaja opasnosti.   

Nešto angažovanija igra Napretka rezultovala je i prvim udarcem ka golu Partizana, učinio je to visoki Melunović glavom, ali je lopta otišla pored stative. Pametno su crno-beli malo prepustili inicijativu gostima, koji su pogrešili u 40. minutu u pokušaju građenja novog napada, Asano je došao do lopte, odmah je prosledio do Holendera, a reprezentativac Mađarske špicom kopaćke precizno gađao iskosa sa desne strane u suprotan ugao gola Kruševljana, 2:0 za Partizan u 40. minutu. To je bilo i poslednje važno dešavanje u prvom poluvremenu.    Osam minuta trebalo je da prođe u nastavku da bi se dogodilo nešto iole zanimljivo. Jovića je ispred kaznenog prostora srušio Milovanović, dobio i žuti karton, a udarac Natha iz slobodnog udarca Ostojić je odbio u polje. U 58. minutu zapretili su gosti, kada je loptu, posle greške Šćekića, od svog kaznenog prostora vukao Kočić, stigao nadomak Partizanovog gola, ali izgubio snagu i traljavo šutirao. Nije se posrećilo mladom Kruševljaninu da zatrese mrežu Partizana, kao što je to učinio letos na stadionu pod Bagdalom. Dva minuta kasnije Natho je mogao da zatvori meč, ali je oklevao u izglednoj situaciji.   

Posle sat vremena igre Stanojević je izvšio trostruku izmenu. Van terena otišli su Jović, Šćekić i Natho, a šansu su dobili Laraz Marković, Jojić i Suma. Zabeležili smo i dobar udarac bivšeg fudbalera Zvezde, Luke Milunovića, lopta je išla možda i iznad prečke, ali Stojković ništa nije rizikovao i prebacio ju je u korner. Da je trener Partizana pogodio sa izmenama potvrdilo se u 71. minutu. Sejduba Suma je napravio dar-mar ispred kaznenog prostora gostiju, u pravo vreme ugledao Lazara Markovića na levoj strani, bivši fudbaler Liverpula nije imao najbolji prvi kontakt sa loptom, ali je uspeo da je namesti na desnu nogu i snažno je uputi u bliži ugao Ostojićeve mreže, 3:0 za Partizan!   

Pomenimo i dva udarca sa distance u narednim minutima, prvo Čečarića za Napredak, a onda i Holendera za Partizan, ali ni jedan ni drugi nisu bili dovoljno precizni. Kruševljani su tražili penal posle napucavanja sopstvene ruke od strane Vujačića, ali je sudija Milanović ispravno postupio i odmahnuo rukom. Pokušavali su Kruševljani da postignu bar počasni pogodak i nastave tradiciju da u Humskoj postignu bar gol, što im je pošlo za nogom u prethodnih 14 utakmica, 13 u prvenstvu i jednom u Kupu. Ipak, i najduže tradicije jednom moraju da se sruše, pa je mreža Stojkovića ostala netaknuta.    

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Teško mu pao poraz: Majk Džejms u suzama (VIDEO)

Jednom od najboljih košarkaša Evrope, Majku Džejmsu teško je pao poraz od Fenerbahčea u četvrtfinalnoj seriji Evrolige. Majk je postigao...

POVEZANE OBJAVE