Repeša o postavljanju Jovanovića za trenera Cibone: Uvreda i poniženje!

Dosta bure u hrvatskoj javnosti je podiglo preuzimanje mesta šefa stručnog štaba Cibone od strane Vladimira Jovanovića.

Mnogi treneri iz te zemlje su digli glas zbog dolaska prvog Srbina na mesto trenera tima iz Zagreba posle 30 godina.

Jedan od njih je jedan od najuticajnijih Jasmin Repeša.

Pratim sve što govore moje kolege, zanima me to. I manje-više sa svime što sam pročitao u izjavama mojih kolega mogu da se složim. Međutim, voleo bih tu da naglasim nekoliko stvari. Kao prvo, želim podvući da niko nema ništa protiv toga da je Srbin došao da radi u Hrvatsku. I ranije su srpski treneri dolazili u Hrvatsku i o tome se ne radi. Ono što mogu reći da je taj dečko kao trener FMP-a igrao finu košarku s FMP-om, dopadljivo, i to treba priznati. Ono što je naš problem jeste činjenica da ne postoje kriterijumi kako to neko sa strane dolazi da radi u Hrvatsku, rekao je Repeša u razvogovu za “Jutarnji list”.

Njega je posebno uvredilo komentarisanje da sprksi treneri stvaraju bolje igrače.

Kod nas postoje igrači, a neko je s tim igračima radio. Uostalom, Slaven Rimac je s Darijem Šarićem osvojio ABA ligu, ceo niz naših trenera danas radi sjajan posao širom Europe i na sve to možemo biti ponosni. Kako se onda može reći da naši treneri ne rade, kad je neko te igrače napravio. I ono što je katastrofa jeste da ovaj potez Cibone pokazuje kako ne postoji respekt prema našim trenerima. I to je najmanje krivica trenera, a sve je to zbog toga što naši klubovi tavore na političkim ili gradskim jaslama. Ali, vratimo se, na čas, na Jovanovića. Izjava koju sam pročitao kako je on u Ciboni jer je napravio neke igrače je naprosto problematična. Pazite, evo, ja ne znam koji su to igrači? Znam da je iz FMP-a izašao Apić, da je tu nešto gore-dole bio Nenadić, pa Čović, Radanov, ali niti jedan od tih igrača ne može danas da završi u kompletnoj srpskoj reprezentaciji. I ta izjava kako je neko pravio vrhunske igrače, a to nisu radili naši treneri je uvreda i poniženje. Strašno me to pogodilo! Ne govorim ovo iz nekog svog interesa, jer takav ne postoji, ovo progovara iz mene čista emocija. I to iz razloga jer znam da je ta Cibona dala priliku Aci Petroviću, meni i Nevenu Spahiju kad smo bili bez afirmacije i kada smo, možemo i tako, bili manje spremni za tu poziciju od današnjih hrvatskih trenera, a pričamo o Ciboni koja je tada bila evroligaš, koja je često bila u osam najboljih klubova u Evropi! I stoga mi je žao tih mlađih kolega u Hrvatskoj. Ne prepoznaje se njihova vrednost, završio je Repeša.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Napoli rešio ko će zameniti Osimena

Napoli će sledeće sezone napraviti reorganizaciju u timu. Posle osvajanja titule šampiona Italije, usledila je vrlo slaba sezona u kojoj...

POVEZANE OBJAVE